Op de valreep of net te laat (pessimist) dan toch nog even het jaaroverzicht 2010 van Contentgirls. En ja, 2011 is al begonnen, maar de eerste week van het jaar telt niet, dat weet iedereen. Ik ga het gewoon doen dus.

En het was een goed jaar voor Contentgirls.nl, zo bewijst een duik in onze statistieken. Met meer bezoekers, meer fans, meer bloggers en in het algemeen: meer contentgirls.nl-gezelligheid.

Met meer dan 20.000 bezoekers per maand in 2010, stegen we met 125,71% tegenover 2009. Jullie bekeken gemiddeld genomen wel minder pagina’s per bezoek, want het aantal pageviews steeg met “slechts” 84,88%. Iets waar we dit jaar wel iets aan willen doen, door het gemakkelijker te maken om door het archief te navigeren en ook interessanter voor onze bezoekers.

Meer dan de helft van ons bezoek was afkomstig uit zoekmachines, met als belangrijkste verwijzer Google. Daaruit concludeer ik dan weer dat ons archief op zich wel goed geoptimaliseerd is (google bezoek steeg met 190%) en ook interessante artikelen bevat.

Andere zoekmachines zoals Bing en Yahoo, maar ook Ask en Altavista waren te verwaarlozen: 97,5 % van de verwijzingen kwam van de zoekgigant met de G.

En waar zochten en vonden mensen ons dan op? Hieronder de Top 10 zoektermen uit 2010.

Naast de zoekmachines, waren er ook websites die naar ons verwezen. De belangrijkste daarvan was ook weer in 2010: Twitter. Niet gek als je bedenkt dat alle artikelen getweet worden via @Contentgirl en van daaruit ook nog eens vaak geretweet.

Naast de Twittersite zelf, zijn de belangrijkste verwijzers, programma’s die met Twitter te maken hebben. Denk aan Hootsuite en Twittergadget.

Van de andere websites die naar ons verwijzen is de belangrijkste de website van een van onze auteurs Henk de Kruijff (@tdaonp).

Heb je een website/blog en kan Contentgirls.nl jou bekoren? Vergeet dan niet om een linkje te plaatsen!

Beste gelezen artikelen
En dan, niet onbelangrijk: de meest gelezen artikelen van het afgelopen jaar:

  1. 10 gratis Android apps
  2. Planning maken? Hak het op!
  3. Kunnen jullie hiermee ophouden?
  4. 8 sites waar je afbeeldingen kunt zoeken
  5. Stop het hypen van social media
  6. Waarom je niet moet bloggen
  7. 14 handige Google Chrome extensies
  8. 5 WordPress themes voor je zakelijke website
  9. Mobiel bankieren en betalen is hot
  10. Ja, een digitaal prentenboek!

Overigens begonnen we dit jaar opnieuw met een teller die het aantal unieke visitors toont. Jammer genoeg pas halverwege het jaar ergens en de teller klopt dan ook niet helemaal. Als iemand weet hoe ik dat beter kan doen, dan hoor ik dat erg graag.

En verder
Verder schreven 182 mensen zich in 2010 in voor onze nieuwsbrief en mochten we sinds vorige maand 80 nieuwe fans verwelkomen voor onze Facebook pagina. Hebben 17862 mensen het Twitteronderzoek gedownload. En schreven 29 bedrijven zich gratis in voor de Contentgirls/Extra bedrijvenindex.

Maar dat was niet alles. Zeker 35 nieuwe bloggers meldden zich aan. Jammer genoeg gingen ze uiteindelijk niet allemaal bloggen, maar degene die dat wel deden zijn een mooie toevoeging aan Contentgirls.nl.

En – ook mooi – het aantal RSS abonnees ging van rond de 200 abonnees, naar meer dan 700 lezers per dag.

Al met al was het een mooi jaar. Waarvan de laatste 2 maanden nog wel de grootste stijging laten zien op elk gebied. De kans is dus groot dat 2011 nóg mooier wordt.

Ik wil dan ook iedereen die hieraan heeft bijgedragen onwijs bedanken: bloggers, lezers, reageerders, fans, rss-lezers, twittervolgers: bedankt! Zonder jullie was dit allemaal niet mogelijk geweest.

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 3.013 keer gelezen