Toen Google Chrome uitkwam heb ik de Google browser direct gedownload. Daarvoor gebruikte ik Firefox en hoewel ik daar over het algemeen best blij mee ben, vreet die browser bij vlagen grenzeloos veel geheugen. Maar goed, op dat moment kon je in Google Chrome nog geen extensies installeren en dat was rete-saai. Dus toch alweer gauw over op FireFox.

Maar toen de geheugenslurperij ook nog eens leidde tot frequente crashes, besloot ik  toch weer terug te gaan naar Chrome. En gelukkig zijn extensies inmiddels mogelijk. Chrome is lekker snel en nu aan te passen aan je eigen voorkeuren. Veel van de extensies voor FireFox zijn er inmiddels ook voor Chrome en dat is al helemaal mooi. Hieronder dan ook een lijstje met extensies die het leven net weer wat gemakkelijker maken.

Copy Without Formatting
Kleine maar handige extensie. Selecteer een tekst op een webpagina en deze extensie geeft je de optie om de tekst zonder opmaak te kopiëren. Handig als je met CMS’en moet werken of teksten naar Word moet kopiëren.

Chrome SEO
Met deze extensie kun je een overzicht oproepen van het aantal geindexeerde pagina’s, aantal backlinks, de traffic en ranks, aantal bookmarks bij  verschillende bookmarksercvies en meer. Een handige SEO-tool.

Delicious Tools
Gebruik je Delicious als bookmarking tool? Dan kun je met deze extensie je favoriete sites met één klik aan je Delicious account toevoegen.

Chrowety
Chrowty is een Twitterclient voor Chrome. Het icoontje in je balk toont je hoeveel replies je hebt of een algemeen overzicht van tweets. Door een geluid en door aan te geven hoeveel berichten er op je wachten, dat kun je bij de instellingen opgeven.

Facebook To-Go
Handige extensie waarmee je je Facebook wall en alerts kunt zien.

Fittr Flickr
Deze extensie voegt een aantal handige links toe aan Flickrpagina’s. Je kunt vanaf de fotopagina heel gemakkelijk naar verschillende versies van de afbeelding gaan, informatie over de foto inline bekijken en met lightbox de foto’s in een popup bekijken.

Google Mail Checker Plus
Je Googlemail bekijken vanaf je browserbar. Je krijgt een alert (geluid en kleine animatie) wanneer je nieuwe mail hebt en kunt die mail dan vanaf je browserbar bekijken. Heel handig.

Google Wave Notifier
Google Wave heeft me nog steeds niet voldoende weten te charmeren. Maar ik wil natuurlijk wel altijd direct weten of er iets gebeurt. Met deze Wave notifier extensie kan ik altijd zien of er iets te lezen is in Wave.

Intersect
Wil je weten of je Twitter volgers dezelfde vrienden en volgers hebben als jij? Met deze extensie kun je dat zien. Surf na installatie naar een Twitterpagina en je krijgt een overzicht (avatars) te zien van de mensen die jullie beide volgen of door gevolgd worden.

RSS Subscription Extension
Deze extensie voegt een knop toe aan je adresbalk die verschijnt wanneer je een pagina toe kunt voegen aan je RSS-reader.  Niet alleen bekende zoals Google Reader, maar elke andere die je zelf toe wilt voegen (op de pagina van de extensie staat wel dat ze web based moeten zijn).

Shareaholic for Google Chrome
Handige extensie waarmee je pagina’s kunt delen via Delicious, Twitter (url’s worden kleiner gemaakt), mail en nog veel meer. Deze gebruikte ik ook in FireFox en in Chrome ziet de extensie er zelfs nog beter uit.

Speed Dial
Met Speed Dial kun je op je startpagina links plaatsen met screenshot naar je favoriete sites. Werkt heel goed en ziet er ook nog eens prettig uit.

Stop youtube autoplay
Ik vind het altijd zo irritant dat YouTube filmpjes vanzelf afspelen. Vaak open ik zo’n pagina om er later naar te kijken en niet direct. Dit is dus een goede extensie voor mij want hij zorgt ervoor dat YouTube filmjes  niet meer direct starten.

Twitter Reactions
Nog zo’n fijne: met deze extensie kun je bij elke willekeurige webpagina de reacties op die pagina van Twitteraars zien.

0 Shares:
Dit artikel is 4.831 keer gelezen