WordPress mag dan begonnen zijn als een pakket waarmee je een blog kunt bouwen en onderhouden, inmiddels is het uitgegroeid tot een redelijk (en steeds meer) flexibel CMS (content management systeem) geschikt om allerlei soorten websites mee op te zetten. Van blogs en magazines, tot communitywebsites en directories en zoals je hieronder kunt zien ook je zakelijke website.

Om je een handje op weg te helpen zet ik 5 themes op een rijtje die je kunt gebruiken voor je zakelijke site. Gebruik je nog geen WordPress? Dan is het tijd dat je aan de slag gaat met onze gratis cursus WordPress voor beginners.

Wise business
De Wise template is gratis, maar dat zou je niet zeggen als je ernaar kijkt. Niet alleen is het ontwerp netjes,  maar via het controlepaneel van Wise business kun je ook eens heel erg gemakkelijk allerlei eigenschappen aanpassen. Zo zijn er 3 kleurenschema’s, kun je het logo vanuit het controlepaneel aanpassen en aanpassingen doen aan je hoofdmenu. Verder kun je een Twitter- en Facebooklink opgeven en zelfs je Google Analytics code hier opgeven.

Demo | Downloaden

Obscorp
Ook Obscorp is een gratis theme met een eigen controle paneel. Daarin kun je je homepage opbouwen en een blogcategorie toewijzen, zodat je WordPress meer als CMS kunt gebruiken.  Verder kun je widgets plaatsen op 2 plekken (sidebar en footer) en ook hier weer heel gemakkelijk je Google Analytics code erin stoppen. Een nadeel: na installatie van deze theme kan ik niet meer bij de themes pagina om een andere theme te activeren. Dat is gemakkelijk op te lossen door via ftp de theme weer te verwijderen, maar ook wel een lelijk schoonheidsfoutje.

Demo | Downloaden

Brave Zeenat
Als je van donkere themes houdt, dan is dit een mooie voor jou.  Brave Zeenat komt zonder controle paneel. Dat betekent dat je veel in de bestanden zelf zal moeten klussen om de theme aan te passen naar jouw wensen. Aan de andere kant krijg je bij je download de benodigde plugins én het bijbehorende .psd bestand.

Demo | Downloaden

Maparaan
Een nette theme in 5 verschillende kleuren voor je zakelijke websites. Ook hier weer een controle paneel waar je allerlei eigenschappen kunt aanpassen. Maparaan heeft een Featured categorie waarin je belangrijke content kunt tonen en via je controle paneel kun je feedburner, Twitter en Facebook aansluiten.

Demo | Downloaden

Satoshi
Satoshi is qua design heel netjes en rustig. Aan jou de schone taak om deze nette basis op te leuken.  Met 6 kleuren om uit te kiezen en een eigen controle paneel is dit een prima gratis theme.

Demo | Downloaden


0 Shares:
3 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 6.422 keer gelezen