Lees ook Gratis apps voor je Android, voor nog meer Android apps

Heb je al een Android? Niet? Kind, waar wacht je op? Om je nog wat argumenten te geven om tot aankoop over te gaan heb ik speciaal voor jou (en alleen voor jou dus) een lijstje van handige en leuke Android Apps op een rijtje gezet. Als je dan nog geen Android telefoon wilt, dan weet ik het ook niet meer. Downloaden van deze apps doe je door op je mobiel naar Android market te gaan en daar een search te doen op de app-naam.

Layar
Layar een app noemen is hetzelfde als de zee een collectie druppels noemen. Met layer heb je in een klap beschikking over een hele bundel aan apps. Layer biedt je augmented reality. Concreet betekent dit dat je met behulp van je camera en naar de wereld kunt kijken en dat Layar daar een laag overheen legt gebaseerd op je locatie. Ben je bijvoorbeeld op huizenjacht in hartje Utrecht, dan kun je door de camera op je telefoon zien welke huizen er op je route te koop staan. Doe je een dagje Amsterdam en wil je weten waar het gezellig toeven is? Richt je camera op een straat of in de richting van een wijk en Layar vertelt je wat de hotspots zijn en wat anderen ervan vonden. Hieronder een filmpje!

httpv://www.youtube.com/watch?v=b64_16K2e08

Adobe Photoshop Mobile
Ben je een onwijze kiekjesnemer? Dan is deze app onmisbaar. Met de Photoshop Mobile app kun je foto’s bewerken door ze bij te snijden, de kleuren aan te passen, blur erop los te laten en meer.

Twidroid

Met Twidroid kun je je onderweg helemaal gek Twitteren. Deze gratis Android app werkt best fijn. Het enige nadeel is dat wanneer je op de  send-knop drukt – er soms weinig lijkt te gebeuren. Het werkt dan overigens gewoon wel, maar dat is moeilijk te zien. Een kleine usability kwestie dus. Met Twidroid kun je zoeken, mensen volgen, berichten tweeten, foto’s en video’s posten en nog veel meer. Er is een gratis en een betaalde versie van Twidroid. De gratis versie biedt genoeg om los te gaan. De betaalde versie kost je € 3.39 en biedt onder anderen multiple accounts. En we hebben weer een filmpje.

httpv://www.youtube.com/watch?v=W-eUVKgd3jU

Seesmic for Android
Nog een Twitter app voor je Android, omdat je nooit genoeg Twitter  apps kunt hebben. Seesmic biedt multiple accounts en verder een heleboel Twitterfunctionaliteit. Werkt erg fijn en wat mij betreft net iets beter dan Twidroid, maar ik heb Seesmic nog maar 2 dagen geleden geinstalleerd, dus wat weet ik nou.

En ja hoor, weer een filmpje.

httpv://www.youtube.com/watch?v=tVv5a1BGE_c

Paypal
Doe je veel aankopen online en ook internationaal, dan is deze app handig voor jou. Met de paypal app kun je inloggen in je account, je balans zien en je betalingsgeschiedenis. Alle handelingen zijn secure en de app logt automatisch uit wanneer je er klaar mee bent.

Advanced task killer
Smart phones zijn coo. Echt! Maar smart phones zijn ook gulzig en vreten batterijen. En hoe meer apps je draait, hoe sneller dat gaat. Nu denk je misschien dat wanneer je terugklikt naar je homescreen dat de applicatie waar je mee bezig was ook uit staat, maar dat valt tegen. Je telefoon bepaalt namelijk wanneer hij wat uitzet.  Advanced task killer to the rescue. Installeer deze app en je kunt snel en gemakkelijk zien welke apps er draaien en ze ook nog eens met één klik uitzetten.  Een echte aanrader.

httpv://www.youtube.com/watch?v=gpV-ROrVIKQ

mAnalytics
Gebruik je Google Analytics om je bezoekers te meten? Dan kun je met mAnalytics inloggen op je analytics account en zien hoeveel visits, pageviews, unique visitors etc. bekijken over de laatste dag, 7 dagen, 30 dagen of een periode die je zelf instelt. Handig als je cijfer fetisjist bent.  Het onderstaande filmpje is een beetje Spaansig, maar geeft je wel een beeld van de app.

httpv://www.youtube.com/watch?v=oVWAce27kk4

Google Goggles
Een coole app waarmee je kan zoeken met behulp van een foto. Je start Google Goggles op, die maakt een foto en stop die in een zoekopdracht. De resultaten zijn best redelijk. Je kunt ook barcodes scannen, maar dat werkt in Nederland niet, dus is redelijk zinloos. Toch een leuke app om in elk geval even uit te proberen.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Hhgfz0zPmH4

Feel-Goodies
When you´re down and troubled and you need a helping hand…dan is er altijd nog Feel-Goodies. Deze app zet je aan wanneer je even niet lekker in je vel zit. Feel-goodies biedt random feel good boodschappen. Zinloos? Ja! Leuk? Ook!

Nu.nl

Ben je de takeovers van Nu.nl ook zo zat, maar ben je wel graag op de hoogte van het laatste nieuws? Download dan de nu.nl app en omzeil die irritante dingen.

Lees ook Gratis apps voor je Android, voor nog meer Android apps

0 Shares:
6 comments
  1. Kiiiiiiiiiiind, wat zou ik zonder je moeten. En zoek vooral nog even naar de sms pop up in de Market en ik kan ook niet meer zonder de TVgids!

    Fijn weekend

    (Oh en dank @Remi … handig APNdroid!)

  2. Pdanet is een coole app voor als je met je laptop wilt internetten en er geen wifi of internet aansluiting voorhanden is. Je kunt met pdanet je android phone als modem gebruiken, via usb of bluetooth. Ik heb het op vakantie getest en gebruikt, het werkt als een tierelier!

Comments are closed.

Dit artikel is 12.694 keer gelezen