De laatste maanden knallen de smartphoneaanbiedingen je om de oorwarmers. In 2010 kochten Nederlanders 2 miljoen smartphones en 350.000 tablets. Maar wat voor eentje wil je dan? Nou gewoon, eentje die bij je past.

Wat wil je? – Tip 1

Weet wat je wilt, scheelt veel info-overkill. Wat vind je belangrijk?
– veel muziek op je phone / tablet
– specifieke apps
– veel / weinig belminuten (dat ik dit als derde punt opschrijf, geeft al aan hoe ondergeschikt bellen is geworden op de smartphone)
– hoeveel sms je?
– hoe snel moet je internet zijn (retesnel natuurlijk)
– ga je veel mails, blogs e.d. typen
– enz.
Wat is je je top 3 aan wensen? Ga je daarmee uitleven (zie tip 2!)

Lekker uitproberen – Tip 2

Niks zo fijn als knoppen indrukken om te kijken wat er gebeurt. Vraag je vrienden, familie en collega’s of je even mag spelen met hun smartphone of tablet. Dat geeft veel duidelijkheid. Ook over hoe privé het allemaal is wat er op die telefoon staat  als mensen ‘m weer snel terug willen hebben :-). Maar goed, grote elektronicazaken hebben alle telefoons en tablets als showmodel beschikbaar en daar kun je je dan flink uitleven.

Budget

Ja, ieder mens heeft een budget. Hoeveel wil je eraan uitgeven? Veel smartphones zijn verkrijgbaar met een tweejarig abonnement. Wil je dat? Ergens twee jaar aan vastzitten. Is het het waard? Of heb je geld zat en kies je steeds het nieuwste model iPhone. Naaah, als het goed is, weet je wat je er maandelijks aan uit kunt geven.
Heb je geen hoge eisen, dan heb je al verschillende goedkope 1-jarige abonnementen met een smartphone.

Wat heb ik nu dan aangeschaft

Nou eerlijk gezegd, heb ik nog steeds een schimmig LG toestel. Paar jaar geleden voor een piekkie gekocht. Bellen, sms’en en foto’s maken (met nostaligische korreldichtheid) gaan er prima mee. Ik ben nog steeds heel blij met mijn toestel en dat wil ik zo houden. Ja, laten we houden van wat we hebben. Ben ik groot voorstander van.

Maar wat ik ook wilde: digitaal de krant lezen, mailen, twitteren, treintijden en plattegronden bij de hand, muziek luisteren, apps verkennen, praktische agenda en ‘to do functie’. Na allerlei smartphones en tablets te hebben betast, heb ik gekozen voor de iPad 3G. Het had alles wat ik wilde. Kranten lezen gaat prima en apps in overvloed.
M’n mobiel is er vooral voor het bellen en het ‘bereikbaar zijn’. Als ik voor een smartphone i.p.v. een tablet had gekozen, was het de HTC Desire geworden. Ik ben geen Apple- of Androidfan/hater. Ik ben vooral fan van wat ik fijn vind werken en dat was in dit geval de iPad.

Je loopt altijd achter

Ik heb een iPad aangeschaft, ook al weet ik dat ik april iPad2 uitkomt met nog 3000 andere tablets in 2011. Het wordt allemaal sneller, beter, verfijnder. Ik ben benieuwd waar iedereen over 5 jaar mee belt als ik zie wat er het komende jaar wordt verwacht.

0 Shares:
Dit artikel is 2.651 keer gelezen