Soms heb je gewoon een hele sterke behoefte aan een plaatje. je bent bezig met een presentatie of met een blogpost. Misschien wil je zelfs gewoon een Word-doc pimpen met een mooie afbeelding. Gelukkig zijn er allerlei websites waar je dan terecht kunt. Hieronder 8 van dat soort sites op een rijtje. Wat gebruik jij? Tips zijn welkom.

GaZoPa
Een hele coole dienst waarmee je een gebaseerd op een afbeelding, andere afbeeldingen kan vinden die erop lijken. Je kunt zelf een afbeelding uploaden, een link naar een afbeelding opgeven of zelfs een plaatje tekenen.

Every Stockphoto
Meld je aan bij deze site en je mag een keer per dag een van hun stockphoto’s gratis downloaden. Wil je er meer, dan moet je betalen.

Multicolr Search Lab
Zoek je foto’s met een bepaalde kleur of combinatie aan kleuren? Dan kun je via Multicolr Search Lab tot 10 kleuren kiezen, waarop zij dan Flickr voor je doorspitten. Probeer het maar eens, het is best gaaf.

Picfog
Wil je weten wat mensen uploaden naar Twitter? Je denkt nu misschien wel ja, maar ik ben op deze site geweest en…..BAH! Maar goed. Mocht je toch graag real time uploads bekijken dan kun je dus terecht bij Picfog. Ook leuk: je kunt op Twittergebruiker zoeken en op locatie.

Picitup
Je kunt bij picitup zoeken op rechten, je kunt gerelateerde afbeeldingen vinden en de resultaten zien er op het eerste gezicht goed uit.

Google images
Zeer bruikbaar en werkt net zo goed als de andere Google Search Engine als je snel even iets nodig hebt.

Bing images
Ik heb Bing exact één keer gebruikt. Maar ze vinden ook afbeeldingen voor je en dat doen ze helemaal niet zo slecht. Je kunt als je eenmaal resultaten hebt die nog filteren en dat kan handig zijn. Klik je op een resultaat dan raak je de rest van je resultaten niet kwijt (zoals bij Google), maar worden die aan de linkerkant getoond zodat je gemakkelijk iets anders aan kunt klikken. Niet al te slecht, dat Bing.

Altavista
Dit is er eentje uit de oude doos. Ik gebruikte vroeger niks anders dan Altavista, ook voor afbeeldingen. Erg handig was het toen. Nu wat  minder, maar je vind je geen afbeelding naar je smaak via de andere zoekmachines, dan kun je Altavista natuurlijk altijd proberen.

Heb jij nog tips?


Geschreven door