Overzichtspagina handleiding

Wanneer het je lukt om een gezellige groep volgers te verzamelen en zelf een gezellige groep mensen te volgen doe je het goed. Het nadeel aan een grote groep volgen is wel dat het steeds moeilijker wordt om ze bij te houden en om dus echt contact te houden. Gelukkig is er een groeiend aantal applicaties en sites dat je helpt om orde in de chaos te scheppen.

Tweetdeck
Een hele populaire applicatie is Tweetdeck. Met tweetdeck kun je je volgers ordenen in kolommen. Je maakt groepen en voegt er mensen aan toe, Tweetdeck laat je dan de updates van die mensen in een aparte kolom zien. Vanuit Tweetdeck kun je overigens ook andere social networks updaten zoals bijvoorbeeld Facebook.

Met Tweetdeck kun je meerdere accounts beheren, groepen aanmaken, Tweeten, Twitter doorzoeken en meer. Ook beschikbaar voor je mobiel.

Hootsuite
Ook al zo handig. Hootsuite gebruik je in je browser. Je surft naar Hootsuite.com, maakt een account aan en kunt dan je Twitteraccount eraan linken. Met hootsuite kunnen meerdere mensen één account beheren (handig voor je bedrijf), kun je zelf meerdere accounts beheren en kun je ook Facebook en bijvoorbeeld Foursquare bijhouden en statistieken inzien van de links die je deelt (hoe vaak werd erop geklikt). Ook beschikbaar voor je mobiel.

Seesmic
Ook Seesmic kun je vanuit je browser gebruiken, maar ook met een mobiele app op je telefoon of een desktop applicatie voor op je computer. Seesmic biedt zo’n beetje dezelfde functionaliteit als Hootsuite.

Tweetie
Dit is de Twitter client voor Apple. Nu heb ik zelf geen appeltje, dus ik kan je niet vertellen of het fantastisch werkt. Maar in het Twitteronderzoek kwam deze client naar voren op de 4e plaats van meest gebruikte clients.

Er zijn natuurlijk nog veel meer, maar dit zijn de meest gebruikte apps en clients. Het is een beetje zoeken naar welke jij het handigst vindt werken.

Twitter Groepen
Binnen Twitter zelf heb je de mogelijkheid om groepen aan te maken. Aan die groepen kun je gebruikers toewijzen en de groepen kun je volgen. De groepen stellen je in staat om de mensen die je volgt te ordenen. Op onderwerp of op relatie of bijvoorbeeld locatie.

Je kunt openbare groepen aanmaken (die kunnen anderen ook volgen) of privégroepen. Een groep aanmaken doe je als volgt:

Klik op het profiel van degene die je in een lijst op wilt nemen. Dan op de knop die je op het plaatje ziet. Klik nu op Create a list.

Je kunt nu een naam kiezen voor je lijst, een omschrijving en of je een openbare lijst ervan wilt maken of een lijst die alleen jij kunt zien. Een volgende keer kun je iemand aan die bestaande lijst toevoegen of weer een nieuwe maken. Trouwens: je kunt ook mensen toevoegen aan een lijst als je die mensen niet volgt! Dat kan heel fijn zijn. Misschien iemand waar je af en toe wel bij wilt kijken, maar die je niet in je algemene timeline terug wilt zien.

Hoe schep jij orde in de Twitterchaos? Plaats je tip hieronder, dan plaats ik ze in het artikel.

0 Shares:
Dit artikel is 6.609 keer gelezen