Het is half januari. Een mooi moment om bij je omgeving te informeren hoe het met de goede voornemens gaat. Grote kans dat je met je vraag geen vrienden maakt. De meeste mensen houden hun voornemens namelijk niet langer dan één week vol en zijn liever ‘sweet, soft & lazy’.

Terwijl de ene helft probeert een betere versie van zichzelf uit te vinden, is de andere helft zo slim over te gaan op zelfacceptatie. En dat is een veel prettiger gevoel, kan ik je zeggen. Het zijn deze mensen die zich rot lachen bij het bedenken van allerlei apps ter ondersteuning van de goede voornemens.

Laten we er een paar bekijken. Mocht jij er een gebruiken, laat vooral weten of het werkt!

ShapeUpClub appGet in shape

De ShapeUpClub is voor mensen die willen afvallen maar de Aspire Assist iets te ver vinden gaan. De app is gratis, maar inschrijving is verplicht om er gebruik van te kunnen maken. Na het invullen van je persoonlijke gegevens zie je meteen hoe lang het duurt om op een gezonde manier je streefgewicht te bereiken. Je houdt een dagboek bij van wat je eet en van je trainingsschema. Voor uitgebreider advies mag je betalen.

Dit is een leuke app om jezelf te motiveren. Bovendien: meten is weten. Maar als je een hekel hebt aan administratief gedoe, zeg ik: niet aan beginnen!

C25K app

Run baby run

Hardlopen is dé manier om gezond af te vallen. Relatief goedkoop, want de enige echte investering die je doet, zijn een paar goede aangemeten hardloopschoenen en speciale sokken. Apps genoeg om je te begeleiden met een verantwoord hardloopschema. De ‘Belgische Evy’ is misschien wel de bekendste app. Zij motiveert je binnen tien weken vijf kilometer hard te lopen. Achter elkaar, ja.

Minder bekend, maar zeker zo goed, is running App C25K. Absoluut mijn favoriet, omdat je je eigen muziek erbij afspeelt en de begeleidende stem alleen het meest noodzakelijke zegt. ‘You’re halfway now’, klinkt altijd als muziek in mijn oren, ondanks het vreselijke Amerikaanse accent. Bovendien draai ik me hierdoor halverwege mijn ‘run’ om, waardoor ik zeker weet dat ik bijtijds thuis ben. Tot vijf kilometer is deze app gratis, maar aan die van tien kilometer kom ik toch nooit toe.

eyeWally app

Altijd platzak

Heb jij ook een gat in je hand? Dan is eyeWally, het digitale huishoudboekje van eyeOpen een handig hulp- en controlemiddel. Toegegeven, het staat niet erg sexy als je in de kroeg eerst moet kijken of je budget het toelaat nog een baco te bestellen, maar de volgende dag ben je er blij om.

WineStein app

Wijn en spijs

Mijn goede voornemen van dit jaar is lekker eten met heerlijke wijn erbij. Dat gaat goed met WineStein, de digitale sommelier. Voer een gerecht in en WineStein geeft perfect wijnadvies. Omgekeerd kan ook.

WineStein maakt geen gebruik van statische tabellen, maar bevat kunstmatig intelligentie (AI) die de eigenschappen van een gerecht matcht met de karakteristieken van een wijn. Bovendien is WineStein autodidactisch, waardoor bij ieder gerecht een passend en vooral gevarieerd wijnadvies ontstaat.

Iens app

Beste voornemen

Maar mijn beste voornemen en bijpassende app heb ik nog niet gedeeld: de Iens restaurant app. Ik zoek de lekkerste restaurants uit die een stuk uit de buurt liggen, trek mijn sportschoenen aan en ga er  – uiteraard – (hard) lopend naartoe.

Op de app heb ik aangegeven hoe low mijn budget is, waardoor ik geld overhoud voor een bijpassende wijn en een Irish Coffee na.

Na afloop rol ik moe maar voldaan naar huis…

 

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 4.444 keer gelezen