Waarschijnlijk kennen we als bezoekers van 42bis de inzet van Augmented Reality al een tijdje. We weten dat er verschillende interactieve toepassingen zijn om via mobiele applicaties extra’s aan te bieden. Of als je ter plekke iets wilt weten, je het kunt gebruiken om wereldwijd en ‘location based’ te vinden wat je zoekt.

Layar zien we als app steeds vaker terugkomen. Deze app bestaat al sinds 2009 en wint langzaam terrein. Scan met behulp Layar een magazine, boek of reclamefolder en de verborgen ‘layer’ wordt automatisch zichtbaar.  Maar gebruiken we Layar nu echt? Wat voegt het toe?

De realiteit

Via een poll op Twitter, Facebook en LinkedIn wilde ik weten hoe ‘men’ denkt over Augmented Reality maar met name Layar. Wat is de realiteit? Dat is duidelijk. Er is nog veel onbekendheid; 17% zegt “Wat is Augmented Reality” en 15% geeft aan “Wat is Layar”? Ook geeft 5% aan dat ze niet van Augmented Reality houden… Maar er zijn ook zeker fans! Layar wordt namelijk wekelijks respectievelijk maandelijks gebruikt door 13% en 18%. En 28% zegt: “ik gebruik Layar (nog) niet”! En de app bestaat al wel een tijdje… Kortom; er is nog veel te winnen. Of maakt onbekend onbemind?

 Vind het!

Natuurlijk is alles via deze app heel goed online te vinden. Via Funda is het mogelijk – lopend in een straat of wijk – om via Layar het complete huizenaanbod in die omgeving te vinden. Waar je ook bent, gelijk het actuele aanbod op jouw telefoon of tablet. Wie juist op zoek is naar woonideeën kan via VT Wonen of Ikea inspiratie en een breed assortiment vinden. Linda Magazine maakt het mogelijk om via Layar per bladzijde gelijk online te shoppen en via Bol.com is het scannen van een boek of dvd eenvoudig om te zetten naar rechtstreeks ‘bestellen’.

Maar nu toch weer de vraag: gebruik jij Layar? Vind je het inderdaad makkelijk en handig? Of vind je het zinloos en overbodig? Laat het me weten, want ik ben (nog) niet overtuigd.

 

0 Shares:
Dit artikel is 3.431 keer gelezen