Twitter meldde gisteren dat de embedded tweets nu een breed scala aan content laten zien, zoals: foto’s, video’s, samenvattingen van artikelen en nog veel meer.

Sinds eind december 2011 was het natuurlijk al mogelijk om je tweet te embedden op een blog of website. Dat weet ook iedereen al! Het is inmiddels een populaire feature. Een tweet embedden is ook veel functioneler dan een screenshot. Er zit een volg-knop bij, een lezer kan de tweet gelijk RT’en, beantwoorden en aan zijn favorieten toevoegen.

tweet embedden

Wat is er nieuw

Twitter zei gisteren dat er meer content zichtbaar zal worden gemaakt op diezelfde embedded tweets! Op deze manier biedt het iedereen de mogelijkheid om op een blog of nieuwssite video’s, foto’s, samenvattingen van artikelen en andere extra content te zien die aan een tweet zijn toegevoegd.

Embedded tweets zijn uitgegroeid tot een favoriete manier om de variatie van content in de diverse tweets te presenteren in blogs en nieuwsberichten op het web.

Het is dan misschien wel een handige manier geworden, toch lieten de embedded tweets tot eergisteren alleen maar de links naar de content zien in de tweet, een gedegradeerde tweet als je het vergelijkt met de verrijkte tweets op twitter.com.

Nu geeft Twitter een boost aan de embedded tweet zodat de verschillende soorten content die een tweet kan bevatten, ook te zien zijn op sites van derden.

Twitter vertelde ook dat de embedded tweets sneller laden op sites en dat er nu eenvoudiger te zien is, hoe vaak elke embedded tweet is ge-retweet of aan favorieten toegevoegd. Kortom, het totale design is ge-tweakt zodat alles makkelijker leesbaar wordt.

By the way

Mocht je overigens problemen hebben om in je website een tweet te embedden dan geeft Twitter je enkele tips. Overigens weet ik niet of het al volledig is uitgerold. Daar kon ik geen informatie over vinden.. Weet jij het antwoord misschien?

0 Shares:
3 comments
    1. Hoi Herman, Opzich heel mooi natuurlijk dat dit al langer kan met de speciale Card technologie voor bepaalde content. Het wordt er nu in ieder geval wel makkelijker door. ;)

Comments are closed.

Dit artikel is 3.593 keer gelezen