De eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij. We zijn halverwege januari en ik ben benieuwd: hoe is het nu met de goede voornemens van iedereen?

2_2013_Marketing BlogIn de app store

Meer bewegen? Minder eten en drinken? Stoppen met roken? Het valt allemaal niet mee. Mijn voornemen is om gezonder te eten en daardoor ook af te vallen. Beginnen is vaak niet zo lastig, maar het blijven volhouden is een stuk moeilijker… Gelukkig is er (bijna) overal een app voor! Vorig jaar schreef ik een blog over hardlopen met een app, maar nu ging ik weer op zoek in de app store. Al snel kom je heel veel verschillende soorten app’s tegen. Ik zocht een app voor afvallen en inzicht krijgen in gezonde(re) voeding. Een soort digitale diëtist dus. En die heb ik gevonden! Ik installeerde al snel Shape Up Club, beschikbaar voor Apple en Android.

Hoe werkt het?

De app bestaat uit grafieken en voedingslijsten. Je kunt ‘m gebruiken om af te vallen of alleen om bij te houden wat je eet. Als je een profiel hebt aangemaakt krijg je een advies voor het aantal calorieën wat je per dag kan (mag!) eten. Deze calorieën worden onderverdeeld in eiwitten, koolhydraten en vetten. Je ziet direct wat je eet en wat de verhoudingen zijn. Handig voor iemand zoals ik, die minder koolhydraten en vet wil eten… De voedingslijsten bieden een groot assortiment en je kunt ook zelf voedingsmiddelen toevoegen.

En? Wat is het resultaat?

Ik ben heel tevreden met het resultaat én de hulp van de app. De eerste kilo’s gewichtsverlies zijn een feit en ik heb meer inzicht in mijn voeding gekregen. Ik zie keurig in de grafieken hoe het gaat met mijn gewicht, de dagelijkse calorie-inname, en de centimeters van de taille en de heupen. Ik ervaar deze app als zinvolle en leuke ‘stok-achter-de-deur’ om nu eindelijk een keer de voornemens om te zetten in een goede actie. Toch een digitale diëtist dus, het bestaat.

App’s en nog meer app’s

Ben je enthousiast geworden? Wil je ook aan de slag met de app’s om jouw goede voornemens waar te maken? Via iPhoneClub, AndroidWorld en Sizz zijn er mooie lijstjes beschikbaar van verschillende app’s die helpen bij deze voornemens. Succes!

0 Shares:
3 comments
 1. Wat is/maakt dit anders dan Foodzy (nederlands product)?
  Zit er gamification in? Kun je alle etenswaren zo 1,2,3 terugvinden?
  Kun je indien er iets ontbreekt, eten toevoegen?
  Combinaties maken?
  Gewicht en andere afmetingen invullen of alleen op basis van gewicht?

  Verder ben ik wel voor dit soort apps.

  1. Ha Senol, helaas ken ik Foodzy niet… Maar je kan bij deze app inderdaad van alles toevoegen, etenswaren makkelijk terugvinden en combinaties maken. Ook zijn er mogelijkheden om meetresultaten toe te voegen naast het gewicht. Heb jij ervaring met Foodzy of een andere app?

Comments are closed.

Dit artikel is 3.944 keer gelezen