We zijn net eindelijk genezen van die verschrikkelijke Instaweather of de volgende hype duikt alweer op. De Bitstrips zijn uit het niets verschenen en hebben in razend tempo de Facebook timeline veroverd.

Je kent de Bitstrips niet? Dan heb je óf onder een steen geleefd of je bent gezegend met verstandige vrienden op Facebook. Ik zal je laten zien wat ik bedoel en wat je er tegen kunt doen.

rsz_ht_bitstrips_jtm_131025_16x9_992

Een Bitstrip van jezelf

Vroeger, we spreken hier over 2009, kon je al een cartoon avatar van jezelf maken. Een Bitstrip gaat een stap verder en laat jouw als avatar de hoofdrol spelen in een zelfverzonnen strip. Deze strips kun je maken met de Android, iOS of Facebook app (ik heb expres de links naar de apps weggelaten). Wereldwijd maken 10 miljoen gebruikers dagelijks strips met deze apps.

10 miljoen!

rsz_1bitstrips-backlash-how-block-facebook-comic-app

Grappig detail

Bitstrips bestaat al vijf jaar en was dus al beschikbaar ruim voordat wij schreven over cartoon avatars. Maar sinds de ontwikkeling van de smartphone apps is het hard gegaan. De app is door het grote publiek omarmd en de strips worden massaal gedeeld. Dat levert een hoop (begrijpelijke) klachten op. Waaronder van mij.

Geen Bitstrips meer op Facebook?

Heel simpel.

bitstrip-hide

 

Mijn timeline is voor nu Bitstrips vrij, dus ik kan weer met een gerust hart verder met Candy Crush.


Geschreven door