We zijn net eindelijk genezen van die verschrikkelijke Instaweather of de volgende hype duikt alweer op. De Bitstrips zijn uit het niets verschenen en hebben in razend tempo de Facebook timeline veroverd.

Je kent de Bitstrips niet? Dan heb je óf onder een steen geleefd of je bent gezegend met verstandige vrienden op Facebook. Ik zal je laten zien wat ik bedoel en wat je er tegen kunt doen.

rsz_ht_bitstrips_jtm_131025_16x9_992

Een Bitstrip van jezelf

Vroeger, we spreken hier over 2009, kon je al een cartoon avatar van jezelf maken. Een Bitstrip gaat een stap verder en laat jouw als avatar de hoofdrol spelen in een zelfverzonnen strip. Deze strips kun je maken met de Android, iOS of Facebook app (ik heb expres de links naar de apps weggelaten). Wereldwijd maken 10 miljoen gebruikers dagelijks strips met deze apps.

10 miljoen!

rsz_1bitstrips-backlash-how-block-facebook-comic-app

Grappig detail

Bitstrips bestaat al vijf jaar en was dus al beschikbaar ruim voordat wij schreven over cartoon avatars. Maar sinds de ontwikkeling van de smartphone apps is het hard gegaan. De app is door het grote publiek omarmd en de strips worden massaal gedeeld. Dat levert een hoop (begrijpelijke) klachten op. Waaronder van mij.

Geen Bitstrips meer op Facebook?

Heel simpel.

bitstrip-hide

 

Mijn timeline is voor nu Bitstrips vrij, dus ik kan weer met een gerust hart verder met Candy Crush.

0 Shares:
9 comments
 1. Ja, heel leuk dat blocken van de app, maar dan heb je van die malloten die ze als foto uploaden, krijg je ze nog te zien…

 2. "nemen de timeline over" is wel een beetje overdreven. De meeste mensen zijn het na 3 plaatjes al zat. En dat is natuurlijk niet zo vreemd…

 3. Ik kreeg ook al deze reactie op mijn link naar deze post:

  "Echt serieus… Ik heb 2 bitstrips in m'n hele timeline gezien, en 12 links naar hoe je ze moet weghalen.Ik zie het probleem niet. Ik irriteer me wel aan de "haal de bitstrips weg" Posts, die nemen m'n timeline over."

  Dat gaat natuurlijk de verkeerde kant op ;-)

  1. hahaha ik ben het er dus wel mee eens. AL die emotionele oproepen aan anderen om hun gedrag te veranderen, krijg ik altijd de slappe lach van. Vooral omdat het meestal over heulemaal niks gaat. FB biedt eindeloze mogelijkheden om mensen niet te zien als ze irri zijn. En was het leuke van social media niet dat het opt-in is? Als iemand je op de zenuwen werkt > ERUIT. In plaats van die doorwrochte > woe on me, please don't send me candy crush invites posts :)

 4. Uiteraard heb ik iedereen die de pietietitititititi dinges een like heeft gegeven of hun avatar heeft aangepast eruit gerost. Veel effectiever dan emotionele oproepen. Het is nu erg gezellig op mijn FB, met die 350 mensen minder :D

 5. Ik begrijp de reacties wel. Maar als ik dit artikel de titel "Heb jij die 3 Bitstrips op Facebook al gezien?" had meegegeven had waarschijnlijk niemand geklikt en z'n mening gegeven ;-)

 6. Ook al heb ik daar soms helemaal niks mee, vaak kan ik ook weer wel waarderen hoe FB vriendjes op hun manier hun best doen om hun timeline op te leuken. Je daar aan ergeren zegt vaak meer over jezelf dan over die vriendjes ;-) En die enkele keer dat ik me echt ga ergeren dan is ontvrienden echt niet moeilijk ;-)

Comments are closed.

Dit artikel is 12.543 keer gelezen