Al die sociale netwerken, al die registratieformulieren en niet te vergeten ál die foto’s die je als avatar moet gebruiken. Inmiddels ben ik moe van mijn eigen porem die me vanaf LinkedIn, Twitter, Facebook, Hyves, friendfeed en nog tig andere sites aanstaart.

Tijd om die eens wat leuks te doen met die fotootjes. Wat dacht je van een cartoon avatar? In mijn zoektocht ben ik nogal wat sites tegengekomen waar je van je foto een avatar kunt maken of jezelf gewoon na kunt maken. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet.

Befunky.com

Upload een foto en voeg allerlei coole effecten toe. Werkt supersimpel en nog snel ook (anders dan photoshop op sommige pc’s). Dus als je snel wat leuks wilt doen met een foto, dan ben je hier aan het juiste adres.

befunky1

Weeworld

WeeWorld is een chatomgeving waar je zelf een avatar mag maken om te gebruiken bij het chatten. Je kunt de avatar natuurlijk ook gewoon voor andere doeleinden gebruiken. Een WeeWorld avatar ziet er echt uit als een cartoon, maar er valt best veel aan te passen en dat is wel leuk. Nadat je je avatar in elkaar hebt gedraaid word je gevraagd om je te registreren. Dat kun je doen, maar een screenshot voordat je naar de volgende stap gaat levert hetzelfde resultaat op.

wee1

South Park Studio’s

Hoe zou jij eruit zien als je een gastrol zou spelen in South Park? In de South Park studio’s laat je jezelf eruit zien als een man, vrouw of Canadees uit de serie. Echt op jezelf zal het niet lijken, maar grappig is het wel.

sp_2

Face your Manga

Geen avatar maar een Mangatar kun je op deze website maken. Wel leuk en het ziet er allemaal ook netjes en mooi uit. De mogelijkheden zijn echter beperkt, waardoor de kans dat je avatar op jou lijkt drastisch daalt.

manga

Portrait illustration maker

Een lange naam voor een avatar service die veel tijd kost. En hoewel er eindeloos veel mogelijkheden lijken te zijn is het toch moeilijk om er iets van te maken. Persoonlijk ben ik niet zo gek op de look van deze avatar, maar goed – smaken verschillen.

q2

Meez.com

Meez is een community waar je kunt chatten, gamen en nog veel meer. Wat je er in elk geval kunt doen is een avatar van jezelf maken. Om dat te kunnen doen moet je je wel registreren, maar ach daar hoef je natuurlijk helemaal geen echte gegevens in te vullen. Meez.com heeft belachelijk veel mogelijkheden voor je avatar. De meeste zijn gratis en zeker de basisopties (zoals haarkleur, kapsel, de vorm van je gezicht), maar bij Meez.com kun je ook opties kopen. Kleding bijvoorbeeld of accesoires. Don’t worry, met de gratis opties kom je echt al heel ver. Een andere leuke feature van Meez.com is dat je je avatar kunt animeren met hele geinige animaties. Zo is er de posessed animatie, waarbij je avatar met haar hoofd draait en de bedscene van de exorcist naspeelt en de Hammer time animatie waarbij je het dansje uit Can’t touch this van MC Hammer doet. Erg geinig allemaal – for about 20 minutes – en het levert deze avatar op.

meez

Simpsonize Me

Deze avatar maker is wel heel erg cool. Upload een foto, kies je kleur, leeftijd en sekse en voor je het weet zie je eruit alsof je ook elke dag bij Moe’s zou kunnen chillen. Lijkt het niet genoeg op je? Dan kun je altijd nog wat tweaken.

simp1

Yahoo Avatars

Bij Yahoo moet je inloggen voordat je aan de gang kunt gaan. Maar eenmaal binnen heb je ook weer veel mogelijkheden om de avatar op jezelf te laten lijken. De outfits vind ik een beetje oubollig, maar ach – smaken verschillen en daarbij heb ik ze niet allemaal doorgekeken: er zijn er echt teveel.

yahoo1

Build yourself wild

Deze site wordt ons gebracht door the New York zoos and aquariums. Het is dan ook niet gek dat je bij deze avatarmaker jezelf voelsprieten en een staart kunt geven. Kies uit verschillende dierenlooks en als je klaar bent, krijg je zelfs een naam die erbij hoort. Zo ben ik uiteindelijk een hiss-tiger geworden. Erg leuk dit.

zoo

Doppel me

Ja ach, Doppel me is wel geinig – maar het resultaat is nogal manwijverig en ook niet erg esthetisch verantwoord op andere vlakken. Daarbij is een deel van de outfits, gezichtsuitdrukkingen en accessoires betaald. Met de gratis versie kun je wel even spelen. Al is het alleen maar om nóg een avatar aan je collectie toe te kunnen voegen.

doppelme

Gaia Online

Xena the warrior princess is cool. En nu is er Xaviera de warrior avatar. Bij Gaia maak je een avatar om in een virtuele wereld rond te lopen. Daar heb ik zelf niet zo’n zin in, dus maak ik mijn avatar en laat het registratieformulier voor wat het is. Best een geinig resultaat en redelijk veel opties om je avatar aan te passen.

gaia

PhotoFunia

Met dank aan Bjorn V mag PhotoFunia erbij op deze lijst. Supercoole effects inclusief facial recognition. Kijk mij als piraat.

pirates

0 Shares:
23 comments
 1. Ik vind die van de Simpsons het coolst!

  BTW: waarom heeft je Southpark avatar een brilletje?

 2. Woohoo! Captain Janeway FTW!

  (Omg, dat betekent dat ik ook proffessioneel nerd ben! O.o Tel daar alles van Futurama, Family Guy en American Dad bij op, en ik ben rijp voor een stage bij Bill Gates…)

 3. dit is het coolste wat ik ooit heb gedaan.

  vooral vondt ik de simpsonize cool ik hou van dit

 4. DAT IS ECHT COOL HYVES EN MSN DAN KAN JE OOK LEKKER CHATTEN MET JE VRIENDEN

 5. ik heet merdi en ik ben 10 en ik wil zo graag egen films van mij maken want ik ben een ster

 6. Bedankt Xaviera, voor deze korte samenvatting van al die avator makes sites.

  Zet hem gelijk in de favorieten zodat ik  op mijn gemak keuzens kan maken.

 7. facking cool maar i dont know hoe moet je uploaden je moet de site wel ff duidelijker maken en ik vind die cartoons ni egt ergens op slaan ik woe een plaatje van myzelf dat dan grappige bewegingen kon maken

 8. Ook al is dit een oud artikel, toch vind ik het erg leuk. Ik ben meteen met BeFuncky aan de slag gegaan en mijn foto is omgetoverd in een impressionistisch schilderij. Meteen een nieuwe profiel foto voor Facebook.

Comments are closed.

Dit artikel is 156.385 keer gelezen