In de vakantietijd wisten mensen me altijd jaloersmakend mooie ansichtkaarten te sturen. Het liefst foto’s met mooie stranden bij een strakblauwe lucht.
Dit jaar heb ik er nog niet 1 gehad. Mijn kaartenlintje aan het plafond is vervangen door een groeiende stroom foto’s op Facebook.

Nieuwe tijden

Ze waren zo leuk. Groeten uit een heel ver land, zonnetje erbij en temperatuur erbij, dat was genoeg. De rest van de tekst op de kaart was eigenlijk maar ballast, het ging eigenlijk alleen maar om de temperatuur. Dit jaar is het anders, wanneer ik mijn Facebook open wordt de timeline overstroomd met ansichtkaarten, in digitale vorm. Een mooi uitzicht, een paar blote voeten en daarbij de locatie en plaatselijke temperatuur.

Ik heb het natuurlijk over Instaweather, een app die je foto’s combineert met het lokale weer en die je vervolgens deelt met anderen. Waar ik me vroeger nog ergerde aan een melding van 4-square, kan ik nu (nog?) lachen om de foto’s met bijbehorende temperatuur.

Hoe dan?

Makkelijker dan met deze app kan het haast niet: je maakt een foto, kies waar je de foto wilt delen en klaar is Kees. Veel makkelijker dan het invullen van een e-kaart of het kopen van ansichtkaart met postzegel. Je kunt de boel natuurlijk ook neppen: ik zag Mart Smeets al voorbijkomen in een wintertrui, terwijl het ter plaatse 56 graden was.

mart

Zomerhit

Zou de ansichtkaart in papieren vorm definitief verdwijnen? Ik weet het niet. Er zullen gelukkig altijd wel mensen zijn die graag een papieren kaart versturen. Maar het  jaloersmakende effect bereiken van die kaart met dat zonnetje op de achterkant: dan kan nu veel simpeler. Voor mij is deze app de zomerhit van 2013.

 

0 Shares:
Dit artikel is 3.714 keer gelezen