Nu Microsoft Office 365 voor Android heeft uitgebracht kan Google als grote rivaal van Microsoft natuurlijk niet achterblijven. Op 19 september is de kantoor-applicatie gelanceerd voor Android en IOS, helemaal gratis. Een verschil met Office 365, want daar heb je een betaald abonnement voor nodig. Maar is de app ook een alternatief voor Office 365?

Wat meteen opvalt aan het openingsscherm is dat het zo kaal is. Z0 is de werkbalk wel erg minimaal. Toch geeft dat ook rust. Als het de mogelijkheden maar niet beperkt. De enige zichtbare knoppen zijn ‘gereed’, ‘ongedaan maken’, ‘lettertype’, ‘nieuw document’ en de optieknop.

Quickoffice-Microsoft-Office-voor-iPad-iPhone-iOS

Eigenschappen

De app werkt redelijk goed als tekstverwerker. Handig is dat de app goed aansluit op Google drive. Bij het gebruiken van Quickoffice kun je ook weer extra ruimte krijgen op Google Drive; 10GB voor twee jaar. En ook weer gratis!

Minpuntjes

Enkele minpuntjes zijn er toch wel:

  • De spellingcontrole is er niet in het Nederlands
  • Het aantal lettertypen is zeer beperkt
  • Een document is alleen op te slaan als docx , niet als doc
  • Je kunt geen woorden tellen

Fouten

Ook zitten er rare fouten in de app, zo geeft de app bij een pdf af en toe een opmerking over de weergave die ik kan weghalen met mijn rechtermuisknop. Maar die heb ik toch echt niet op mijn tablet. De helpfunctie is ook niet foutloos: er wordt verwezen naar een menu-knop die er niet is.

Concurrentie Office 365

Bij elkaar genomen is het goed dat er meer concurrentie voor Microsoft 365 is, al hoeft Microsoft nog niet te wanhopen. Het grote voordeel is natuurlijk dat Quickoffice gratis is. Toch is het product nog niet echt af. Daarvoor zitten er te veel fouten in.

Downloaden

Je kunt de Quick-office app voor Android hier downloaden.

Alternatieven: Kingsoft Office (ook gratis) .

 

0 Shares:
1 comment
  1. Wat ik jammer vind aan de overname van Quickoffice door google is dat ik als betalende gebruiker (want ik had de app gekocht toen je hier nog voor moest betalen) functionaliteit kwijt raak doordat ze de mogelijkheid om vanuit de app op te slaan in dropbox en box.net hebben verwijderd.

    Kingsoft vind ik ook een hele prettige app voor al je Office ellende. Office Suite 7 is ook een goede, maar die is dan wel weer betaald.

    Voor office 365 hoeft helemaal niemand bang te zijn, dat is zo'n vreselijk app! Waarom dat zo is kun je hier lezen: https://www.42bis.nl/2013/08/android-app-office-mo

Comments are closed.

Dit artikel is 5.619 keer gelezen