De ESA, European Space Agency wil weten of het haalbaar is om een robotslang samen met een rover naar Mars te sturen om op ontdekkingstocht te gaan. Wat normaal alleen in films gebeurt lijkt een serieuze optie te zijn.

In de laatste Transformers film is het omgekeerde wereld. De Transformers hebben hun robotslang Driller naar Aarde gestuurd om het ons moeilijk te maken. Zou deze Hollywood film inspiratie zijn geweest voor de knappe koppen daar bij ESA?

Samen met een rover

In het verleden is er al een rover op pad gestuurd om de rode planeet te verkennen. Helaas was de ontdekkingstocht van korte duur, omdat de Spirit rover in het losse zand vast kwam te zitten. Het onderzoek moet nu uitwijzen of een robotslang de rover in dit soort situaties zou kunnen helpen.

Het klinkt als een film

De plannen gaan ver en lijken echt uit een film te komen. De rover krijgt een robotarm die los te koppelen is en verder door het leven kan gaan als robotslang. Het onderzoek moet in december afgerond zijn. Het zal mij benieuwen. In ieder geval een verhaal wat hoogstwaarschijnlijk al verfilmd is.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal? Nee, gebaseerd op een gekeken film.

 

0 Shares:
3 comments
  1. Laatst zag ik Jackson bij een talkshow. Hij vertelde dat ze de titel wilden veranderen en dat hij toen weigerde om nog mee te doen. De titel was namelijk Juist de reden dat hij "ja" had gezegd :D #ftw indeed!

Comments are closed.

Dit artikel is 5.979 keer gelezen