Het heeft even geduurd, maar nu is ie er; de officiële Microsoft Office voor Android!

Een bak vol teleurstellingen

Alleen voor Office 365

Laat ik beginnen met wat voor de meeste gebruikers een flinke domper zal zijn; Office Mobile for Office 365 is, zoals de naam al suggereert, alleen beschikbaar als je een Office 365 abonnement hebt. Niet vanwege enige functionaliteit, maar gewoon om lastig te doen.

Office 4

Niet voor Tablets

Een andere domper is dat Office Mobile for Office 365 alleen beschikbaar is voor telefoons, sorry tablets… Want waarom zou iemand op z’n tablet documenten willen bewerken als het ook op een véél kleiner schermpje kan?!?
Waarschijnlijk een poging van Mickey Soft om een concurrentievoordeel voor hun eigen tabletlijn te creëren.

Office 2

Alles in de Microsoft Cloud

Documenten worden allemaal opgeslagen in Microsoft SkyDrive. Handig, alles in de cloud. Minder handig is dat je er niet voor kunt kiezen je documenten lokaal op te slaan. Nog minder is dat je ze ook niet op kunt slaan in andere cloud-diensten. Gelukkig heb ik wel de mogelijkheid om het te uploaden naar Sharepoint, een ander Office 365 account óf een andere SkyDrive. Hoe bedoel je outside in?!?

Office 1 Office 6

Beperkte functionaliteit

Met Office Mobile for Office 365 kun je Word en Excel documenten creëren en Powerpoint presentaties bekijken. Dat laatste is natuurlijk een teleurstelling aangezien gratis concurrenten zoals het uitmuntende Kingsoft Office  dit wel kunnen.
Daarbij zijn de opties voor wat betreft opmaak, formules en andere diengen waarvan je van Microsoft zou verwachten dat ze daarin zouden excelleren, uitermate matig.

Office 8  Office 11 Office 9  Office 7

Matig Design

Ten slotte de look en feel van de app; het zal ongetwijfeld Microsofts’ Metro UI zijn, maar Office Mobile for Office 365 zietr er niet uit. Het lijkt gewoon een kale rip van Windows Phone. De stijl sluit totaal niet aan bij het Android platform en zit het gebruiksgemak eerder in de waeg dan dat het wat toevoegt.

Downloaden

Wil je ondanks deze lofzang Office Mobile for Office 365 nog steeds downloaden dan kan dat helemaal gratis in de Play Store.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
1 comment
 1. Hoi,

  Allereerst is er geen app nodig voor tablets (ook iPad). Dit omdat de online omgeving van Microsoft Office 365 standaard al deze apparaten al vanuit de basis goed ondersteunt.
  Daarnaast vindt ik deze review wel erg subjectief en eenzijdig.

  Ik en diverse klanten (ja preek ook een beetje voor eigen parochie) werken al enige tijd met Office WebApps (Microsoft Office 365) op diverse iPad's, iMacs, Windows systemen en Android gebaseerde tablets, aangevuld met sinds kort mobiele toestellen, maar moet zeggen geen centje pijn..

  Waarom zou je iets lokaal willen opslaan? Je werkt toch in de cloud, vanwaar je alles naar iedereen kunt mailen of delen..?

  Daarnaast vind ik de vormgeving nogal meevallen, maar goed, heb inderdaad ook een Windows Phone..;)

  PS: Vraag is of je überhaupt op je mobiel met een office pakket wilt werken..;)

  Groet,
  Eric

Comments are closed.

Dit artikel is 4.348 keer gelezen