Wie een idee heeft voor een educatieve app of er zelf een gemaakt heeft, kan zich aanmelden voor de wedstrijd van Meester App. Deze meester roept op om je idee voor 14 juni in te zenden.

Twee categorieën

Het kan zijn dat je als leerling, leraar, ouder al een tijdje rondloopt met een weergaloos idee voor een educatieve app. In dat geval maak je een schets en een korte beschrijving en die stuur je op. Het kan ook zijn dat je al een app gemaakt hebt. Ook dan stuur je een beschrijving en een afbeelding op en zorg je ervoor dat Meester App toegang krijgt tot de app. Op de site zijn de precieze spelregels te vinden.

Prijzen

‘Wat kun je dan winnen?’ zal ieders volgende vraag zijn. Voor app-makers zijn er geldprijzen, maximaal 5000 euro. Voor de ideeënbedenkers is er geen geld te winnen, maar van het beste idee wordt een echte app gemaakt. Daarnaast kun je een workshop Maak je eigen app winnen of een uitje naar Nemo in Amsterdam.

Tips en filmpjes

Moet je nu alles in je eentje uit zitten vogelen? Nee, dat hoeft niet. Op de site kun je ook tips halen en filmpjes van deskundigen bekijken. Doe daar je voordeel mee. Wie bang is dat hij een app bedenkt die al bestaat, kan misschien even kijken naar de inzendingen die al binnen zijn en/of alle apps op Eduapp checken. Over Eduapp schreef 42bis al eerder.

Ideeën bekijken

Wie even rondneust op de site van Meester App ziet bij Inzendingen dat alle ingezonden ideeën daar beschreven staan. Is dat niet heel vreemd? Anderen, buiten de deelnemers, kunnen er met je idee vandoor gaan. Of andere deelnemers bekijken de ideeën goed en sturen dan eenzelfde idee in maar dan met nog wat extra functies, waardoor ze misschien meer kans hebben op de eindzege.

Dus: zend je idee in voor 14 juni, maar misschien niet te lang voor die datum. De prijsuitreiking is op 26 juni.

 

0 Shares:
Dit artikel is 4.255 keer gelezen