Google Glass, er is al het nodige over geschreven, maar zo af en toe duikt er weer nieuwe informatie op. Het één wat serieuzer dan het ander, het één wat leuker dan het ander. Laten we beginnen met het meest technische nieuws: de Android Police ontdekte dat er in de diepere lagen van de besturingssoftware van de Google bril allerlei verscholen features zitten. 

AndroidPolice_logo

Met het betere hackwerk is Glass zo in te stellen, dat eigenlijk niemand kan zien wat je er nu precies mee doet. Als je de bril weet te rooten, zou je er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat Glass standaard op luistermodus blijft staan. Zodat je commando’s kunt geven zonder eerst de bril aan te raken. Verder ontdekte AP dat de optie om foto’s te nemen door simpelweg te knipogen, bijzonder goed werkt.

De verscholen mogelijkheden zijn nog experimenteel en werken lang niet allemaal even goed, dus het wil niet zeggen dat ze standaard in de bril zullen komen. Maar toch… Wil je hier meer over weten? Lees dan het uitgebreide verslag, inclusief code en video.

De fotograaf met Google Glass

Van een beetje creepy, naar een beetje ongemakkelijk. Want hoe zou het er in de praktijk uit zien als een fotograaf/videograaf alleen nog maar met Google Glass werkte? Pretty awkward, zoals je kunt zien in onderstaande video!

Google Glass gezien door de ogen van een peuter

Als laatste een video die minder spannend is dan dat de kop doet vermoeden. Maar schattig is hij wel, dus enjoy!

 

 

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 4.203 keer gelezen