Ik zit ‘s morgens in de trein rustig wakker te worden en bekijk de inhoud van mijn Google Reader feed. Ik bekijk in een keer wat er allemaal is gepost binnen mijn categorie ‘buitenlandse’ sites. Dat is altijd een gigantische lijst waar ik snel doorheen probeer te gaan, scannend naar onderwerpen die mij interesseren. En wat lees ik deze ochtend? Tientallen (ja tientallen) koppen over de afschaffing van Google Reader door Google. Nog steeds in shock, dit is wat er zoal voorbij kwam:

 

Opstand! Protest!

Gebruik jij ook Google Reader? En wibringgooglereaderback.coml je in opstand komen? Dat kan! Er zijn al meerdere plekken waar je een petitie kunt tekenen en Google kunt oproepen het alsjeblieft niet te doen.

De leukste is BringGoogleReaderBack.com

Op KeepGoogleReader.com kun je de petitie tekenen.

En nu?

Wat moet ik nu? Want wees eerlijk, petitie getekend of niet. Per 1 juli is het over met de pret! Heb ik die reader eindelijk fijn in gebruik, moet ik weer iets anders vinden (lees: uitproberen, aanpassen, opzij schuiven en toch maar weer gaan gebruiken). Er worden wel al meteen alternatieven aangedragen, dus de oriëntatie kan beginnen:

Dit lijstje komt van The Next Web, en zij hebben het weer van Lifehacker: Volledig artikel van Lifehacker met de beste alternatieven voor Google Reader. 

Want vind jij van de beslissing van Google om Reader te dumpen?

0 Shares:
4 comments
    1. Bedankt voor de tip Onno. Meteen even gekeken en het doet mij op het eerste gezicht denken aan flipboard. Kan ik in Zite ook reader data importeren?

Comments are closed.

Dit artikel is 4.977 keer gelezen