Google Reader stopt per 1 juli 2013. Gebruikers van de RSS-dienst kunnen in de komende maanden hun abonnementen downloaden met Google Take out en een back-up maken zodat ze al hun informatie en archief mee kunnen nemen naar een eventueel alternatief voor de dienst van Google.

Het eind van Google Reader is onderdeel van een langere lijst van diensten en mogelijkheden die door Google worden geschrapt, waaronder Google cloud connect en Google building maker.

Volgens de zoekgigant heeft Google Reader een trouwe schare gebruikers, maar is de groep te klein om te dienst in stand te houden. Regelmatige gebruikers zullen niet verrast zijn door de beslissing van Google: de RSS-reader kreeg al enige tijd weinig aandacht en werd steeds meer gestript. Ook het feit dat Google Reader in de Google omgeving (bijv. vanuit Gmail) niet heel gemakkelijk te vinden is, is een teken dat de prioriteiten elders liggen.

BRON

 

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 3.397 keer gelezen