Dat het belangrijk is om goed na te denken over wat je allemaal over jezelf op internet zet, is voor de meesten van ons inmiddels wel bekend. Zelfs kinderen moeten zich hier al mee bezighouden, want wat eenmaal online staat, blijft online. Het is dan ook fijn als je vrienden hier ook rekening mee houden en je niet taggen in allerlei foto’s waar je minder fraai op staat.

Naaktfoto’s online

Helaas is dit niet altijd het geval. In Zweden zijn dertig schoolmeisjes bezweken onder de druk van hun vriendjes om naaktfoto’s naar ze te sturen. Die vriendjes hadden er blijkbaar geen goede bedoelingen mee, want de foto’s werden op school gedeeld. Waar dat vooral erg beschamend is, is wat er nog meer mee gebeurd is veel schadelijker: de foto’s staan inmiddels namelijk op allerlei websites, waaronder ook pornosites. De meisjes durven nu de deur niet meer uit.

Denk goed na

Internetexpert Johnny Lindqvist waarschuwt jonge meisjes om uit te kijken wat ze delen met anderen. Voor je het weet staan je foto’s op plaatsen waar je ze liever niet hebt. Ik zou deze meisjes ook willen aanraden om eens goed na te denken over wat voor ‘vriendjes’ ze eigenlijk hebben.

0 Shares:
2 comments
  1. Vergeet de ouders niet. Als je hele medische geschiedenis in je jeugdjaren online gaat, kan dat wel eens een probleem opleveren bij sollicitaties. Denk er drie keer over na voor je iets over jezelf of over anderen online plempt. Het verdwijnt immers nooit meer…

Comments are closed.

Dit artikel is 4.529 keer gelezen