Eind november ga ik een weekendje naar Londen, en dit speeltje zou ik daar best eens uit willen proberen. Mijn grote camera thuis laten en de Autographer om mijn nek hangen. Ik ben heel benieuwd wat daar uitkomt. Het apparaat bepaalt namelijk zelf wat het beste moment is om een foto te nemen. Maar hoe dan?

5 sensoren

De camera, vanaf november te verkrijgen, heeft 5 sensoren en gps, die het beste moment bepalen om een foto te nemen:

  • omg autographerAccelerometer: meet hoe snel of langzaam de Autographer beweegt.
  • Kleursensor: het ‘oog’, neemt licht en helderheid waar en past dit zo nodig aan.
  • Magnetometer: bepaalt welke kant de camera op is gericht.
  • PIR: bewegingsmelder die infrarood gebruikt om bewegende objecten te detecteren.
  • Temperatuur: ingebouwde thermometer, meet omgevingstemperatuur.
  • Gps: locator die positie op aarde bepaald.

 

Maar hoe werkt het nou?

Al die sensoren meten dus van alles in de omgeving, maar wat zorgt ervoor dat er een foto wordt gemaakt? Als er 2 mensen samen op vakantie gaan, hebben die achteraf dan precies dezelfde foto’s? En staat de Big Ben er wel op als ik straks mijn familie op een slideshow trakteer?

Op de blog Engadget staat het volgende citaat naar aanleiding van het persbericht:
“For instance, Autographer might capture an image when the wearer speeds up as they run for the bus, moves from a warm pub to a snowy street or turns around to greet a friend.”

Dus als je snelheid of iets in je omgeving  verandert, maakt de Autographer een foto. Maar als je een tijd stilstaat om Buckingham Palace eens goed te bekijken, maakt hij dan geen foto?

Sceptisch

autographer

Hoe meer ik lees over dit product, hoe meer ik begin te twijfelen of het de 650 dollar (!) wel waard is. Voor dat geld heb je ook een nieuwe smartphone: een camera, computer en zelfs telefoon in één! Download een app die om de zoveel seconden een foto maakt en hang hem om je nek.

Fotoboek vol onbewust gemaakte foto’s

Er zit een knopje op de Autographer waarmee je handmatig ook foto’s kunt maken. Een functie die je niet nodig zou hebben als het perfect werkt. De makers durven het blijkbaar toch niet aan om volledig op de functionaliteit te vertrouwen en willen daarom de gebruiker toch de optie bieden om zelf te fotograferen. Wat ze je juist uit handen wilden nemen!

Ik vraag me ook af wat dé fotograaf hiervan vindt, een fotoboek vol foto’s waar geen seconde over na is gedacht. Omdat dit gadget bovendien niet binnen mijn budget valt, ga ik in Londen toch maar voor de toeristenlook!

0 Shares:
Dit artikel is 2.231 keer gelezen