Na 2 jaar Wordfeuten ben ik nog steeds niet op deze app uitgekeken. Hoe is het mogelijk… Is er wel leven na Wordfeud? Ja, dat is er zeker. Is het beter? Dat moet je zelf maar beoordelen.  

In geheel willekeurige volgorde de beste woordspelletjes voor je smartphone:

Wordflick

Nederlands – IOS
In Wordflick krijg je een scherm vol letters. De letters waarmee je een woord kunt maken, sleep je naar de onderkant van je scherm. Hiervoor krijg je punten. De letters veranderen tijdens het spel in …. andere letters. Hoe verder je komt, hoe sneller de letters wisselen.

Wordflick speel je alleen. Daardoor geen irritatie als je tegenspeler na drie dagen toch echt de brui heeft gegeven aan jullie spelletje waarin jij winnende was.
Er zit genoeg uitdaging in door de puntenaantallen die je moet halen en de wisselende tijden. Minpuntje is dat je de letters moet slepen. Een tapje om de letter te kiezen, was beter geweest. Verder top.

Letris 2

Engels – IOS / Android
In Letris 2 kun je kiezen voor 3 snelle woordspelletjes: Letris, Acronymus en WordMatrix. De eerste is de leukste. Letris werkt net als, hoe raad je het, Tetris. Er donderen letters uit de hemel in een sleuf. Je hebt er alleen totaal geen invloed op hoe ze gaan vallen. Je weet alleen dát ze vallen. En nu moet je als de sodemieter horizontaal, verticaal of diagonaal woorden vormen. Vlotte app met mooie spellekes.

 Woordspel

Nederlands –Android
Men neme een woord, men schudde het woord door elkaar. Doe dat met nog een paar honderd woorden en je hebt de app Woordspel. Simpel spel, groot plezier. En uitdaging biedt Woordspel ook. Het valt soms al niet mee om woorden van 5/6 letters die zijn gehusseld te ontcijferen. Hoe meer letters, hoe moeilijker meestal.

Bejazzled

Nederlands – IOS / Android
Dit is Bejeweled, maar dan met letters en woorden. Zodra je rijtjes hebt van 3, 4 of 5 dezelfde letters, wordt deze letter toegevoegd aan een lang woord dat je moet vinden. Leuk idee om jazzmuziekjes toe te voegen, maar vermoed dat ik steeds hetzelfde aftreksel van een Stevie Wondernummer hoor. Zet daarom de muziek maar uit.

Wordfeud

Nederlands – IOS / Android
Wat moet ik nog over Wordfeud toevoegen? Het is grandioos, geweldig goed dat de hele wereld met elkaar scrabbelt.
Dit is top social gaming in al z’n eenvoud: in je eigen tempo, met chatmodus, met 1 klik hussel je al je letters en er zit ook nog een irritante random game op.
Ik speel het met iedereen. Sowieso is elke app die contact tussen mensen bevordert GROOTS. In de offline wereld heb ik daardoor bovendien veel betere gesprekken in de kroeg, zoals:
“Potverdikkeme, in dat laatste spelletje was jij wel 3x al je letters kwijt.”
“Gna gna.”
“Zo vind ik er geen zak meer aan met jou.”
“^_^”
“Jij nog een biertje?”
“^_^”

Galgje

Nederlands – IOS / Android
Als er vroeger op school 5 minuten over waren, scandeerde de hele klas: “Galgje!” Dat deden ze in de Middeleeuwen al, en nu nog. Tussen de tienduizenden apps zwermen tientallen Galgjeversies. Van supersimpele, grove verhangingen tot zeer gestroomlijnde hangpartijen. Ook de groene Android Robot moet eraan geloven (Galgje van AppArt).

The Rebus Show

Engels – IOS
De rebussen in deze app worden op een podium gepresenteerd. Strak vormgegeven app. Ziet er erg goed uit. Ik ben zoiets nog niet in het Nederlands tegengekomen. Jammer, want dit is een leuke app voor alle leeftijden.

Ruzzle

Nederlands – IOS / Android
Ruzzle = Boggle. Qua verslavingsgehalte scoort het bij mij net zo hoog als Worfeud. Ruzzle is een snel spel. Daarom trekt het ook spelers die niks met taal hebben, maar wel met snelheid. Ik heb wel wat met taal, maar krijg met veel moeite 60 woorden in een speelronde geperst. Er zitten heel wat razendsnelle Ruzzlejunkies die me met alle gemak van de wereld met 70/80 woorden per ronde wegslappen. No words. No mercy.

Denksport NL

Nederlands – IOS (alleen voor iPad)
Denksport NL’, dat klinkt als een boekje voor op het toilet. Dat klopt, dit zijn dezelfde luitjes. Je kunt hier terecht voor cryptogrammen, woordzoekers, kruiswoordraadels, doorlopers en sudoku’s. Afhankelijk van de duur van je toiletsessie kies je er een passende puzzel bij. De app doet wat hij moet doen. Er zitten een aantal gratis puzzels op en je kunt ze per bundel kopen.

Misschien ken jij nog betere woordspelletjes. Laat het hieronder weten.

0 Shares:
6 comments
  1. Wordhero; een soort Ruzzle die je tegen je (voornamelijk) Amerikaanse medemensch speelt. Probeer in de top 10 te komen van alle spelers op dat moment. Je speelt individueel maar ook tegen de rest! Tof als het lukt om hoog te eindigen, terwijl Engels niet eens je moerstaal is.. :-) Verslavend omdat je telkens automatisch met een nieuw spel start..

  2. Geweldig! Hier ben ik wel even zoet mee :) Ruzzle heb ik lang langs mij heen laten gaan, maar nu ben ik écht helemaal verslaafd!

    PS. 60 woorden?! :0 ik ga weer snel verder oefenen. 50 is tot nu mijn max.

Comments are closed.

Dit artikel is 24.111 keer gelezen