Van mijn moeder heb ik veel geleerd. Een van de belangrijkere lessen was simpel: niet valsspelen. Als je iets wilt bereiken dan werk je ervoor en als je het eenmaal hebt, dan deel je het met anderen. Dat weerhield me er als kind overigens niet direct van om vals te spelen met Monopoly. Maar ja, dat ging dan ook om zulke grote bedragen dat het wel erg moeilijk te weerstaan was voor een kind van 8 (voor veel volwassenen uit het bankwezen blijkt trouwens hetzelfde te gelden).

Overspoeld

Als volwassene ging ik de regels van mijn moeder veel meer apprecieren en speelde ik nooit meer vals bij spelletjes (van het volwassen type (werk) en van het type spelletjes dat kinderen ook spelen (ganzenbord)). Tot zover de flashback naar mijn jeugd, snel weer terug naar vandaag de dag. Contentgirls.nl werd de afgelopen twee weken overspoeld door bezoekers uit heel Nederland. Mijn statistieken schoten keihard de lucht in en ik zou geen webfreak zijn als ik de reden daarvoor niet wilde achterhalen. Google Analytics bracht uitkomst:

1.
wordfeud cheat dutch
2.
wordfeud cheat nederlands
3.
wordfeud cheat
4.
twitter
5.
wordfeud nederlands cheat
6.
wordfeud
7.
cheat wordfeud nederlands
8.
planning maken
9.
wordfeud hulp
10.
wordfeud+cheat+dutch

 

Wordfeud cheat Dutch

Jawel, de top 10 (maar ook de top 25 en top 50) meest gebruikte zoektermen die momenteel leiden naar (dit artikel op) Contentgirls.nl gaan allemaal over valsspelen met Wordfeud. Een verdubbeling in het aantal bezoekers aan de site door volwassen mensen die wel een spelletje willen spelen, maar dan wel graag willen winnen en niet perse op een eerlijke manier. Ghe ghe ghe.

I know who you are!

Nu speel ik al enige tijd Wordfeud (nickname xaviera, als je durft…gewoon doen want ik verlies vaak :)) en ik geef toe dat winnen leuk is en verliezen stom. En laat ik ook meteen zeggen dat ik steeds vaker tegenstanders heb, die totaal ongebruikte woorden, waarvan ik – maar waarschijnlijk ook zij – totaal niet weten wat ze betekenen, op het bord leggen. Ik verdenk ze er vreselijk van dat ze een cheat app gebruiken, maar ach – ik heb plezier in het spelen, dus maak ik me niet al te druk. Maar dat het aantal bezoekers hier kan verdubbelen enkel en alleen op basis van valsspelers, vind ik nog best wel bizar…en heel erg grappig!

Helpende Wordfeud hand

If you can’t beat them, join them – is dat niet wat ze zeggen? Nou dat ben ik niet echt van plan, want winnen met een cheat app is saai. Maar ik ben best bereid jullie een handje te helpen. Daarom hieronder een lijstje met cheat apps en sites speciaal voor jou grote valsspelerd dat je bent. De links hieronder kun je dus gebruiken wanneer je Wordfeud in het Nederlands speelt.

Ik eindig toch even met een preek: seriously guy(girl), zit je nou echt vals te spelen tegen wildvreemde mensen? Zoek hulp!

Scrabblewoord – voor je broswer. Gebruikt dezelfde woordenlijst als Wordfeud

Wordr – Gratis Android app.

Moeilijke letters en 2- en 3-letterwoorden

Scrabulizer – je kunt hier je hele bord nabouwen, inclusief een randombord.

Scrabulizer op iTunes

Wordfeud Helper Beta – App voor Android.

Cheat for Wordfeud – App voor iPhone

Dutch Word Helper – Android app

Meer over Wordfeud op Contentgirls.nl

Er zijn er vast meer, maar daarvoor reken ik op jullie hulp. Anoniem bijdragen mag ook ;)

0 Shares:
26 comments
 1. Slim om erover te bloggen…zo krijg je nóg meer traffic :)

  Ik heb Wordfeud Helper voor Android vorige week een testdrive gegeven en het werkt fantastisch…maar leuk is het niet meer met zo'n app. Oftewel: alleen leuk als je een collega/kennis/vriend eens lekker te grazen wilt nemen met monsterscores.

  Ook opvallend: zie de invloed van Wordfeud op de meest gezochte woorden (of zijn het letters?) in dit online woordenboek&nbsp ;http://www.woorden.org/populair.php. 

  1. Vooral qat vind ik grappig…kijken mensen echt daadwerkelijk nooit naar het nieuws? Qat-kauwen is daar toch al ik weet niet hoe vaak voorbij gekomen…?

   1. Misschien zijn de grootste Wordfeud-gebruikers wel de mensen die het minste kranten lezen en nieuws kijken.

 2. Misschien zijn de grootste Wordfeud-gebruikers wel de mensen die het minste kranten lezen en nieuws kijken.

 3. Ik weet dat ze bestaan, maar gebruik ze niet. Omdat ik winnen op basis van valsspelen gewoon niet leuk vind :) 

  Maar omdat het woordenboek van Wordfeud best wel raar is, probeer ik vanalles en nog wat als ik even vast zit qua letters, en dat levert soms onverwacht veel punten op ;)

 4. Vals spelen is idd niet leuk. Soms echter ontstaan vreemde woorden op het bord doordat je uit armoede eens wat probeert. Dat WF ze accepteert is stom, maar compenseert een beetje het nog stommere niet accepteren van andere, wel correcte Nederlandse woorden.

   1. een zeugma is een literaire term, uit het oud-grieks (precieze betekenis weet ik zo gauw ook niet uit mijn hoofd ;-)

 5. A new cheat app has come to android market! Wordfeud Mastermind is the name. It does all your work automatically by getting the info from your account. It finds all words in all languages and supports random boards. I have played a lot of games and won all thanks to the app. :)

  Link: market.android.com/details?id=se.ballefjongberga.wfmm

 6. Vreselijk dat er apps bestaan voor valsspelen bij Wordfeud.. Ben er zelf behoorlijk goed in (ook al zeg ik het zelf) maar mensen denken vaak dat ik een app heb gedownload waardoor ze niet meer tegen me willen spelen en als ik verlies vraag ik me altijd af of het echt was of d.m.v. valsspelen..

 7. ik kwam op deze site omdat ik me af vroeg of je ook een cheat hebt om te zorgen dat je extra klinkers krijgt en je tegenstander niet. Ik ben nu met iemand aan het spelen en heb bijna het hele potje geen klinker op mijn bord gehad, wat natuurlijk erg vervelend is en maakt dat je niet veel woorden kunt maken. Verdenk dus de ander van valsspelen maar weet dus niet op dat kan…

 8. Aanvulling:

  Feudfraud: als je niet lullig wilt doen over een beetje hulp.
  Voor zowel iPhone als Android.
  http://www.feudfraud.nl

  Met blanco, letters ervoor, erin en erna, aantal punten en aantal letters.

  Simpel en snel.

  -feudfrauders

 9. Voor de mensen die nog geïnteresseerd zijn: De bovenstaande zijn er puur om geld te verdienen en inmiddels verouderd.

  http://www.wordfeudwoorden is op dit moment de enige die nog tijd investeert om de woordenlijst van wordfeud te hanteren en bij te houden.
  daarnaast biedt deze website zoveel meer dan alleen een wordfeudgenerator.

  jammer dat de rest zo overschat wordt.

  1. Haha, wat een onzin! Inderdaad: we verdienen een paar stuivers met ads bij de zoekresultaten. dus dat is waar. De onzin: dat wordfeudwoorden de enige is die tijd investeert in het onderhoud van de woordenlijst.

   Sinds kort publiceert Feudfraud alle updates aan de woordenlijst (handig voor de concurrent… wordfeudwoordenpuntnl) kijk maar eens op:&nbsp ;https://twitter.com/feudfraud

   En leuk: er zijn vaste feudfrauders die regelmatig woorden vinden die wel of juist niet in de woordenlijst thuishoren. De harde kern die Feudfraud helpt de woordenlijst up to date te houden.

   Dus: hup wordfeudwoorden! Houd je woordenlijst bij en laten we niet flauw doen: gefeliciteerd met een leuke website over wordfeud en wordfeudwoorden. Maar foei: voortaan geen ongegronde uitspraken meer doen, hoor!

   fijne wordfeudgroet! (en onthoud: het is maar een spelletje;)

   -feudfrauders
   http://www.feudfraud.nl

 10.  Feudfraud,

  ik ben het met Magda eens.
  Tuurlijk, iedereen wil een stuiver verdienen en naar mijn mening mag dat, mits je wel een beetje moeite doet om net dat beetje extra te geven dan alleen een woordengenerator. http://www.wordfeudwoorden.nl heeft dat.

  Ja, ze hebben een snelle Wordfeud woordengenerator, maar ze bieden ook woordenlijstjes met woorden met Q, Y ect. gratis wordfeud voor pc en ga zo maar door. De meerwaarde is aanwezig.

  Wordfeud = wordfeudwoorden.nl

  trouwens, spelletje spelen?

  1. Hee linda, ben jij niet magda?

   Maar serieus, wordfeudwoorden is een leuke site, met veel extra's. Feudfraud is behalve een heel goeie website (zonder extra's maar wel MET letters ervoor erin, en erna) vooral ook een superhandige app voor android en iPhone!

   Dus wie wil vergelijken: open ze maar eens naast elkaar, op je laptop en/of op je mobiel. En maak je eigen keuze. Doe de pepsi-proef!

   En natuurlijk ben ik bevooroordeeld, want van Feudfraud, en wij van Feudfraud bevelen Feudfraud aan. (ja, we zijn soms net wasmiddelen, of was het nou pinda's, of WC-reiniger?) En voor iedereen die Feudfraud te weinig extra's vindt hebben, bevelen wij van Feudfraud van harte Wordfeudwoorden.nl aan!

   Zijn er verder eigenlijk nog serieuze helpers in Nederland, of is de markt inmiddels verdeeld tussen wordfeudwoorden.nl en feudfraud.nl?

   Veel wordfeudplezier! (als de zon niet zo uitbundig schijnt;)

Comments are closed.

Dit artikel is 52.408 keer gelezen