Tijd voor een lijst, een apps- en toolslijst. Tools als Tweetdeck, Instagram en Google Alerts kennen we nu wel, of toch niet…? Neem dan een kijkje. Er zijn een aantal tools die ik dagelijks of met regelmaat gebruik. Ik heb ze voor het gemak op een rijtje gezet. Tijd over? Probeer ze uit. Het bespaart je in de toekomst een hoop tijd of levert mooie presentaties op.

1. Flipboard

Ik ben eraan verslaafd, ‘Flipboard’. Met deze app voor je smartphone of tablet heb je al je nieuws- en social mediakanalen in één ‘fingertip’ bij de hand. Ik heb zelf 42bis, techcrunch, seomoz, twitter, etc. in mijn Flipboardreader staan. Wat het makkelijk maakt? De links tonen een review van het artikel of de foto bij de link. Zo bepaal ik nóg eenvoudiger wat ik lees of oversla. Delen? Eenvoudig vanuit de app (had ik ook niet anders verwacht ;)).

2. Tweetreach

Tweetreach laat zien hoeveel impact jouw tweets hebben. Hoeveel invloed heeft jouw stem in de twitterverse? Tweetreach laat je dit per tweet zien. Zelf was ik benieuwd hoeveel impact de tweet had van @OctaveRegout. Octave verspreidde op een creatieve manier zijn CV. Deze tool laat zien hoe ver zijn tweet reikte. Let op: Tweetreach laat resultaten van de afgelopen vijf tot zeven dagen zien. De tweet van Octave bereikte meer dan zeven dagen geleden zijn hoogtepunt. Gebruik de tool daarom voor actuele gebeurtenissen.

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/OctaveRegout/status/253212711503134720″]

3. TweetGhetto

Maak een poster van je tweets of een onderwerp (met of zonder hashtag). Ik gebruikte deze tool onder andere voor mijn blogpost ‘Klakkeloos Retweeten’. Een leuke manier om tweets te presenteren. Je kunt de door jou gemaakte poster bestellen (€) of als PDF (gratis) opslaan.

4. The Internet map

Hoe groot is jouw website in het universum? The internet map laat het je zien. Een grappige tool voor presentaties, maar vooral leuk om de leuk. Tip: zoek naar ‘DutchCowboys.nl’. Wanneer je uitzoomt, krijg je een mooi overzicht van websites die op een bepaalde manier een connectie met elkaar hebben (dezelfde doelgroep, content en/of samenwerking). Zoom je nog verder uit, dan zie je hoe groot de website is in het internetuniversum. Helaas kon ik 42bis.nl niet als voorbeeld gebruiken. We zijn nog te klein #werkaandewinkel. Note: ik spotte deze website met dank aan Remko Vonk. Remko, thanks voor de tip!

5. Tweepdash

Tweepdash gebruik ik niet dagelijks, maar eens per kwartaal. Dan bezoek ik de website om mijn Twitteraccount op te schonen. Nadat je bent ingelogd met je Twitteraccount, zie je drie lijsten verschijnen: Celebs (Twitteraccounts die jij volgt, maar die jou niet terugvolgen), Friends (jij volgt, zij volgen jou ook) en Fans (personen die jij niet terugvolgt). De tool laat de kloutscore zien, een bio en de laatste tweets. Je kunt dus eenvoudig én op een tijdbesparende manier je Twitter opschonen.

Volgende week deel II

Dit was deel I van ‘Tijd voor een lijstje’. Ik bespreek in totaal vijftien apps en tools, die ik heb opgesplitst in drie blogposts. Vond je de lijst interessant? Volgende week wordt deel II geplaatst. Hou 42bis.nl in de gaten!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback! Heb jij tips/apps/tools? ‘Share en Comment’.

0 Shares:
8 comments
 1. Tweetreach klinkt erg interessant. En tweetghetto ga ik zeker eens uitproberen! Ik vind Flipboard er vooral op de ipad tof uitzien en prettig lezen. Op mijn telefoon heb ik het ooit eens geprobeerd maar vond het scherm daar toen te klein voor. Misschien verdient het een tweede kans..

  1. Heb je zelf nog leuke tools die ik niet kan missen in een volgend lijstje?

   Ik vind Tweetghetto helemaal te gek. Het is erg leuk voor een presentatie of rondom een hype.

   1. Ik gebruik nu FeeddlerRSS om Google Reader op mijn telefoon te kunnen lezen. En Evernote, ik vind het vooral handig om apps te gebruiken die synchroniseren met mijn laptop.

    1. Evernote, ook helemaal verzot op. Heb hem nu even een tijdje laten staan en mijn oldschool notitieblok er weer bij gepakt (schrijven met pen en papier blijft ook fijn). Evernote staat in het volgende lijstje :)

     1. papier is bij mij ook nog lang de deur niet uit! kijk al uit naar je volgende lijstje :-)

Comments are closed.

Dit artikel is 4.093 keer gelezen