Pinterest is langzaam maar zeker de harten aan het veroveren van internetters. Nadat ze vorige week de invite-only status eraf haalden, is er nu – eindelijk – ook een Pinterest-App voor Android. 

De app is simpel maar effectief. Je kunt er boards en pins van anderen bekijken en ook je eigen pins toevoegen.

Jammer

Na installatie heb ik direct gecontroleerd of je vanuit je browser kunt pinnen (standaardbrowser Android), maar dat feest ging niet door. Klik je in de app op Create pin, dan kun je ook geen URL toevoegen maar alleen een afbeelding die je hebt opgeslagen op je telefoon of een nieuwe foto die je maakt. Dat is een beetje jammer als je bedenkt dat de meeste pins wel van verschillende websites komen en niet gemaakt zijn door degene die het deelt.

Omslachtig

Dat is ook jammer omdat het proces daardoor nogal omslachtig wordt: eerst een afbeelding opslaan vanuit je browser en op je telefoon, dan naar de pinterest app, dan die afbeelding zoeken/selecteren in je galerij en dan pas pinnen. Vergeleken met de rechtermuisklik die ik gebruik in mijn browser (met een Chrome plugin voor Pinterest) – is dat alles nogal omslachtig.

Dát Pinterest een officiële Android app heeft blijft wel goed nieuws. De verbeteringen volgen – hopelijk – de komende tijd wel.

0 Shares:
Dit artikel is 3.728 keer gelezen