Het was leuk voor zolang het duurde en fijn voor Android-gebruikers om iPhoners erop te wijzen dat hun toestel geen Flash ondersteunde. Maar die tijd is volgens de site Androidpit per vandaag voorbij: Adobe haalt vandaag nog Flash uit de Google Play store.

Dat betekent dat HTML5 nu officieel de nieuwe standaard is. En ach, als gebruiker is dat op termijn prima: één duidelijke standaard die ervoor zorgt dat iedereen zoveel mogelijk, zo gemakkelijk mogelijk kan gebruiken. Overigens is het niet gezegd dat Flash hiermee ook verdwijnt, Adobe stelt zelf:

We will no longer adapt Flash Player for mobile devices to new browser, OS version or device configurations. Some of our source code licensees may opt to continue working on and releasing their own implementations.

Dat Flash en Android niet meer samengaan is natuurlijk niet echt een verrassing aangezien Adobe dit nieuws eind vorig jaar al aankondigde.

BRON

0 Shares:
Dit artikel is 2.141 keer gelezen