Pinterest kondigde gisteren, 8 Augustus 2012, op hun blog aan dat ze de request invite hebben gestopt, het online prikbord is nu voor iedereen toegankelijk! Online webnerds zoals ik hebben natuurlijk allang een account op Pinterest, maar wat zal deze stap doen met het aantal gebruikers?

In de top 3

Met meer dan 100 miljoen unieke bezoekers per maand is Pinterest in een enorm snel tempo uitgegroeid tot een van de populairste sociale netwerk van nu, in Amerika staat Pinterest achter Facebook en Twitter op de 3e plaats van grootste sociale netwerken. Wat zal er gaan gebeuren nu het netwerk voor iedereen toegankelijk is? Wordt Pinterest nog groter dan het al is?

Geen request invite meer

Tot gisteren moest je de toegang tot Pinterest aanvragen via de site of uitgenodigd worden door een vriend/vriendin die al toegang had. Nu kan dus iedereen zich aanmelden op de website; alle mensen die vanaf de zijlijn hebben toegekeken kunnen hun eigen online prikbord gaan creëren. Naast het inloggen met je Facebook of Twitter account kun je nu ook een account aanmaken met je mailadres, een goede toevoeging nu ze een breder publiek willen bereiken.

Nieuwe categorieën

Voorafgaand aan het openstellen van het sociale netwerk heeft Pinterest de categorieën geoptimaliseerd. Zo zijn er nieuwe categorieën bijgekomen; “Quotes”, “Tattoos” en “Weddings”. Andere categorieën kregen een andere naam, “Pets” is nu “Animals” en “Prints and Posters” is “Illustrations and Posters” geworden. Door nieuwe categorieën toe te voegen en andere categorieën te verbreden wil Pinterest het aantal Pins in de verkeerde categorie verminderen. Erg fijn al zeg ik het zelf!

Wat denk jij? Zal Pinterest door de bovengenoemde veranderingen nog groter worden dan het al is? Zoals Pinterest zelf zegt: Happy pinning everyone! :)

0 Shares:
3 comments
  1. Ik verwacht heel veel van Pinterest. Was vanaf mijn eerste aanraking met het netwerk direct enthousiast. Als visueel georiënteerde persoon is mijn Twitteraccount een desolaat woud van zinnen, in veel gevallen gevoed door een RSS feed. En ik heb te weinig tijd en zin om al die teksten te lezen. Nee, dan geef mij maar een mooi overzicht van plaatjes die mij in 1 oogopslag laten zien of ik er meer van wil weten. I find it very pinteresting. :)

Comments are closed.

Dit artikel is 3.505 keer gelezen