Wat kijken 42bis’ers deze week op televisie? (nou ja, voor zover je er nog een hebt dan). We helpen je op weg.

Dinsdag 22 mei

 

Kingpin

Genre: Comedy
Tijd/Zender: RTL7

Roy Munson is een groot bowl-talent. Sinds een wedstrijd volledig uit de hand liep waarbij zijn hand werd geamputeerd loopt hij rond met een rubberen kunsthand. Wanneer hij het jonge talent Ishmael ontmoet besluit Roy zijn manager te worden.

Ghost town

Genre: Comedy
Tijd/Zender: BBC 1

Als Bertram Pincus (Ricky Gervais) sterft, maar na zeven minuten wordt gereanimeerd, blijkt hij als hij weer wakker wordt over de gave te beschikken om geesten te zien. Een van hen (Greg Kinnear) probeert hem te strikken om het nieuwe huwelijk van zijn weduwe (Téa Leoni) te beëindigen.

Woensdag 23 mei

 

The Exorcism of Emily Rose

Genre: Comedy
Tijd/Zender: 20:30/RTL8

Advocate Erin Bruner onderzoekt de zaak van een 19-jarige studente die door de duivel bezeten was, en overleed nadat een pastoor een duivelsuitdrijving op haar uitvoerde. De advocate aanvaardt schoorvoetend pastoor Moore te verdedigen in ruil voor een partnerschap in het advocatenkantoor waar ze werkt. Naarmate het proces vordert, worden Erins cynisme en agnosticisme op de proef gesteld door het onwrikbare geloof van de priester en de angstaanjagende, onverklaarbare gebeurtenissen rond de zaak.

Below

Genre: Horror
Tijd/Zender: 23:20/RTL7

Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakt de Amerikaanse onderzeeër Tiger Shark in de Atlantische Oceaan jacht op Duitse U-boten. De bemanning is uitgeput en spanningen lopen hoog op sinds de kapitein op mysterieuze wijze om het leven is gekomen. Vreemde geluiden en bizarre verschijningen teisteren de benauwende ruimtes van de onderzeeër. Lijdt de bemanning collectief aan claustrofobie en hallucinaties?

Surrogates

Genre: Sci-Fi
Tijd/Zender: 23:45/BBC1

Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakt de Amerikaanse onderzeeër Tiger Shark in de Atlantische Oceaan jacht op Duitse U-boten. De bemanning is uitgeput en spanningen lopen hoog op sinds de kapitein op mysterieuze wijze om het leven is gekomen. Vreemde geluiden en bizarre verschijningen teisteren de benauwende ruimtes van de onderzeeër. Lijdt de bemanning collectief aan claustrofobie en hallucinaties?

The invisible

Genre: Fantasy
Tijd/Zender: 22:30/Net5

Remake van een Zweedse film, waarin een man na te zijn aangevallen voor dood wordt achtergelaten. Als hij bijkomt merkt hij dat hij in de schemer tussen leven en dood is beland, en dat zijn aanvaller en diens vriendin de enigen zijn die hem kunnen helpen weer deel te gaan nemen aan deze kant van het leven.

Donderdag 24 mei

 

The Dark Night

Genre: Actie, fantasy
Tijd/Zender: 20:30/Veronica

Met de hulp van politieagent Jim Gordon en officier van justitie Harvey Dent rolt Batman de resterende bendes in Gotham City op. Maar wanneer een psychopatische crimineel, beter bekend als The Joker, de straten onveilig maakt, vervalt de stad in chaos.

Batman

Genre: Actie. fantasy
Tijd/Zender: 23:25/Veronica

Op negenjarige leeftijd is Bruce Wayne getuige van de brute moord op zijn welgestelde ouders. Volkomen uit het veld geslagen zweert hij zijn hele leven in dienst te stellen van de strijd tegen het kwaad. Overdag is hij een excentrieke miljonair, maar zodra de duisternis valt verandert hij in Batman en gaat hij op pad om te waken over de inwoners van Gotham.

 

Vrijdag 25 mei

 

The Simpsons Movie

Genre: animatie, adventure
Tijd/Zender: 20:30/RTL5

Enkel een bioscoopscherm is groot genoeg om Homer Simpson’s onnozelheid volledig te vatten en THE SIMPSON’S MOVIE slaagt daarin! In de langverwachte langspeelanimatiefilm gebaseerd op de succesvolle tv-serie moet Homer de wereld redden van een catastrofe die hij zelf veroorzaakt heeft. Deze zomer is de wereldwijd bekende familie Simpsons met hun typische Simpsons humor voor het eerst ooit in de Nederlandse bioscopen te bewonderen!

Persepolis

Genre: animatie, adventure
Tijd/Zender: 00:05/NED2

Het verhaal over Marjane die op 9-jarige leeftijd in Iran wordt geconfronteerd met de Islamitische Revolutie. De fundamentalisten dwingen de vrouwen tot het dragen van sluiers en zetten velen gevangen. Ondanks deze sociale terreur weet Marjane toch punk, Iron Maiden en Abba te ontdekken en later wordt ze door haar ouders naar Oostenrijk gestuurd om daar veilig naar school te gaan. Hoewel ze er na verloop van tijd geaccepteerd wordt, besluit ze toch terug te gaan naar het tyrannieke bewind van Iran, omdat het simpelweg als haar thuis voelt, en besluit daar haar mening te blijven ventileren over wat ze ziet.

Zaterdag 26 mei

 

The astronaut farmer

Genre: adventure
Tijd/Zender: 06:55/NET5

Van kinds af aan heeft Charles Farmer maar één doel; astronaut worden. Hij wordt de beste student van de NASA astronautenopleiding, maar moet noodgedwongen de training verlaten om zijn boerderij van de ondergang te redden.

Charles geeft echter niet op. Hij gaat keihard aan de slag en schraapt zoveel mogelijk geld bijeen om zijn eigen raket te bouwen in de hooischuur van zijn boerderij.

Niet alleen Charles, maar ook zijn vrouw Audrey en drie kinderen zijn erg enthousiast. Charles wordt zelfs landelijk bekend, maar terwijl de `space cowboy` als een inspirerende held op ieder tv-scherm te zien is, groeit de druk vanuit de FBI, CIA, FAA, NASA en het leger.

The Librarian: Quest for the Spear

Genre: adventure
Tijd/Zender: 20:00/Veronica

Een slimme bibliothecaris gaat eropuit als een magisch voorwerp wordt gestolen uit een bibliotheek. Hierbij maakt hij gebruik van de diensten van een dame die uitblinkt in vechtsporttechnieken. Zij blijkt ook de krachtige macht te zijn in hun relatie.

Iron man 2

Genre: actie
Tijd/Zender: 20:00/RTL5

Nu de wereld weet dat Iron Man het alter ego van Tony Stark is, voelt hij de druk van de overheid, de pers en het publiek om zijn technologie met de wereld te delen. Intussen moet hij samen met Pepper Potts en James Rhodes nieuwe allianties creeëren om zijn krachtige vijanden te slim af te zijn.

The Librarian: Return to King Solomon’s mines

Genre: adventure
Tijd/Zender: 22:00/Veronica

De slimme bibliothecaris én avonturier Flynn Carsen gaat op zoek naar de mijnen van koning Solomon, diep verstopt in Afrika. Maar er zijn meer kapers op de kust en de vraag is of Flynn het tot een goed einde weet te brengen.

The Fog

Genre: adventure
Tijd/Zender: 22:00/RTL8

Het verhaal vertelt van de vreemde mist die honderd jaar geleden in Antonio Bay een schip overviel en tot zinken bracht. Bij de viering van het honderdjarig bestaan van het havenstadje Antonio Bay gaan spontaan om middernacht overal apparaten werken en trillingen ontstaan. Ook verschijnt er voor de kust een mistbank waaruit de geesten van in 1880 gestorven bemanning komen die wraak willen nemen op het stadje.

Iron man

Genre: adventure
Tijd/Zender: 22:30/RTL5

De rijke industrieel Tony Shark wordt ontvoerd en gedwongen een allesvernietigend wapen te ontwerpen. Als hij ontdekt waar het wapen voor nodig is, transformeert hij in Iron Man en gebruikt hij zijn krachten om de wereld te redden.

One missed call

Genre: adventure
Tijd/Zender: 23:55/Veronica

Yumi Nakamura is een Japanse scholiere. Als zij op een dag op stap is met haar vrienden, ontvangt één van hen een bericht op haar mobiele telefoon.

Het is een gemiste oproep die van haar eigen telefoon afkomstig is. De oproep dateert echter van drie dagen in de toekomst. Als Yumi`s vriendin het bericht beluistert, hoort zij zichzelf een doodskreet uitslaan. Ook een andere vriendin ontvangt een soortgelijk bericht. Wanneer de drie dagen zijn verstreken, ziet Yumi live op de televisie hoe haar vriendinnen worden vermoord door een bovennatuurlijke kracht. Yumi probeert erachter te komen wat de oorzaak is van deze mysterieuze moorden.

Bronnen: Filmtotaal en Tvgids.tv

Serie in de spotlight

Elke week zetten we een serie in de spotlight. Dat kan een vreselijk nieuwe serie zijn, maar ook een vreselijk oude en zelfs iets daar exact tussenin. Maar dat het series zijn die je gezien Moet hebben, dat staat vast.  

Grimm

Nick Burkhardt is een detective. Tijdens een bezoek van zijn enige nog levende familielid ontdekt Nick een hele nieuwe realiteit. Nick blijkt een afstammeling te zijn van een groep jagers ook wel bekend als “Grimms”. Zij zijn zijn belast met het houden van de balans tussen mensen en de “andere wereld”….een wereld bevolkt door wezens die wij alleen kennen uit sprookjes. Deze wezens leven onder ons en zorgen soms voor chaos. Nick moet zijn leven als Grimm-jager en detective in balans zien te houden. En soms moet hij tussen de bedrijven door de wereld redden. Het leven  van een Grimm is zwaar.

Waarom kijken?

Sprookjes zijn natuurlijk kei-vet en in Grimm komen ze allemaal voorbij. Het is even doorzetten, maar vanaf ongeveer aflevering 3 begon ik er echt in te komen. Doen dus.

0 Shares:
3 comments
      1. Yes, moet nog wat afleveringen inhalen maar dat gaat helemaal goed komen!

Comments are closed.

Dit artikel is 2.814 keer gelezen