Nadat ze de rechter zo ver kregen om hen gelijk te geven, maar ook het lijstje met te blokkeren sites eigenhandig uitbreidde, hebben ze nu ook middels hun zuristen UPC en T-Mobile aangeschreven over het blokkeren van The Pirate Bay.  Tijd om jou – de consument – een handje te helpen. Oftewel: hoe omzeil je de boeven van BREIN?

Ik houd het kort en simpel. Heb je aanvullingen of verbeteringen, dan hoor ik het graag.

Methode 1: Tor

Tor is een gratis en open source (love it!) programma dat ervoor zorgt dat jij totaal anoniem kunt surfen en dat niemand – ook de boeven van BREIN niet – weet wie jij bent en waar je vandaan surft. Tor wordt mogelijk gemaakt door grote groepen vrijwilligers en wordt gebruikt door journalisten, maar ook mensen uit onderdrukkingsregimes en met dank aan de boeven van BREIN ook steeds meer in Nederland.  Voor het programma en  installatie-instructies kun je meer lezen op de site van Tor. Wat je ook kunt doen is bandbreedte doneren aan Tor en daarmee een van die vele vrijwilligers worden die het mogelijk maakt om het internet vrij te houden!

Methode 2: VPN

Voor VPN-diensten betaal je. Maar ach, in de meeste gevallen zal dat niet zo’n vreselijk punt zijn. Die laatste paar schoenen heb je toch niet nodig, naast die 30 paar die je al hebt (vul jouw favo zonde hier in). Neem je een abonnement op een Virtual Private Network, dan krijg je een ander ip-adres. Zorg er wel voor dat je een VPN neemt die dan dus geen Nederlandse adressen uitdeelt. Zoek liever een land dat zich weinig aantrekt van BREIN, SOPA, PIPA, maar met het oog op morgen en Europa ook ACTA.

Methode 3: help met een plugin

Jawel, buitenlanders met een WordPress website kunnen ons en de Pirate Bay (en de volgende slachtoffers van de boeven van BREIN) een handje helpen door een plugin te installeren van Greenhost. Met deze plugin wordt een WP-installatie een proxy en kun je verkeer naar de Pirate Bay via die wp-site alsnog op het scherm toveren. Dank je Greenhost!

Een kort lijstje dus, dat ik er in 10 minuten uit moest gooien. Zoals gezegd zijn aanvullingen/verbeteringen meer dan welkom (ik zit in deze materie zelf niet al te diep geef ik toe – maar je moet ergens starten :))

Extra info

Webwereld: 7 gaten in de Pirate Bay-blokkade

0 Shares:
4 comments
  1. Tor is opgezet om mensen in landen met internet censuur te helpen. Landen met een echt onderdrukte bevolking en niet ongemakjes zoals Brein en andere malloten. Gebruik van die bandbreedte is voor sommige mensen dus belangrijk. Doneer aan TOR maar als je zelf naar thePiratebay wilt gebruik dan een browser zoals Epic. Die blokkeert werkelijk alle trackers en adware en geeft je een IP adres in de US. Probleemloos naar de piraten, onzichtbaar surfen.

Comments are closed.

Dit artikel is 13.981 keer gelezen