Twitter is een vreemd platform. Er zijn veel mensen die er niks mee hebben en die de lol ervan niet begrijpen. De enige mensen die je wel snappen als je weer eens enthousiast vertelt over Twitter, zijn de mensen die zelf ook twitteren. Je moet het nou eenmaal zelf ervaren om ervan te houden. Onlangs gaf blogger Robert Keizer ons een prachtig lijstje met dingen die hij niet gaat missen als hij zou stoppen met Twitter. Ik draai dat lijstje graag om. Er zijn namelijk ook tien dingen die ik wel zou missen.

10. Goedemorgen

Zelf ben ik niet zo van het versturen van goedemorgen-tweets. Maar het is toch leuk om iedere dag vrolijk te beginnen met een opgewekt ‘goedemorgen’ van bijvoorbeeld Peter Heerschop.

9. Regionieuws

De huis-aan-huiskrantjes zijn leuk om door te bladeren hoor, maar als ze een Twitter-account hebben, heb ik het nieuws uit mijn regio natuurlijk al lang gelezen. En de advertenties in het krantje kan ik missen als kiespijn.

8. Grapjes

Grappige BN’ers kunnen rekenen op een grote schare volgers. Een grapje van Twitter vertellen in de bedrijfskantine kan gevaarlijk zijn, want als je collega dezelfde cabaretier volgt, val je door de mand. Maar in een omgeving van twitterloze mensen kun je jezelf altijd populair maken met een gestolen grapje ;).

7. Branche-informatie

Als communicatieadviseur bij een woon- en zorgorganisatie volg ik ook andere woningcorporaties en zorginstellingen. Het is een snelle en handige manier om op de hoogte te blijven van het nieuws in het werkveld.

6. Complimentjes

Social media zijn o.a. groot geworden omdat mensen houden van reacties. Als je iets op Facebook zet, wil je graag dat mensen op je post reageren. Op Twitter is dat niet anders. Als je een link plaatst naar een blogpost of een mooie foto die je gemaakt hebt, is het toch leuk om complimentjes te krijgen.

5. Effe lekker ouwehoeren

Je kent het wel. Een tweet die gewoon om een reactie vraagt. Even lekker klieren. Uiteraard wel met een knipoog, want een fittie op Twitter is wel het laatste waar je op zit te wachten.

4. Sparren

Twitter is een grote vijver met experts. Gooi een lijntje uit en er is altijd wel iemand die even wil helpen. Probeer wel sociaal te zijn en help anderen ook eens.

3. Tips uit het vak

Als communicatieadviseur volg ik veel vakgenoten en websites over marketing en communicatie. Zo word ik regelmatig gewezen op een goed artikel of nuttige blogpost van een collega communicado. Daarnaast deel ik natuurlijk zelf ook informatie. Elkaar helpen. Ook dat is Twitter.

2. Columns en blogs

Stukjes schrijven is in korte tijd een hobby van me geworden. Het lezen van andere blogs en columns zorgt voor inspiratie. Je hebt snel genoeg door welke bloggers en columnisten de moeite van het volgen waard zijn. Staat er weer een nieuw stukje online? Twitter vertelt het me meteen.

1. Primeurs

Laatst vertelde iemand op mijn werk dat er lid van de Koninklijke familie onder de sneeuw lag. “Ja, weet ik, Friso.” Ze keek me verbaasd aan. Hoe ik dat zo snel wist… Het is al lang bekend dat Twitter veel sneller is dan de traditionele media. Natuurlijk, je weet nooit direct zeker of het waarheid is, maar dat Twitter garant staat voor primeurs is allang geen nieuws meer.

0 Shares:
4 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 3.656 keer gelezen