Mijn laatste blog van dit jaar, heb ik besloten, wordt een ode aan Twitter. Geen kritische noot over recruitment, sollicitatieprocedures en werving & selectiebureaus. Dat komt volgend jaar wel weer. Nee, 2011 gaan we afsluiten met de liefde. De liefde voor Twitter.

Vaak kom ik op diverse Social Media sites de vraag tegen – wat is nou jouw favoriete Social Media site? Twitter, Hyves, Facebook, Linkedin, Google+ ?  Voor mij staat Twitter met stip op nummer 1! En daarin sta ik niet alleen!

Af en toe moet ik het even laten weten aan mijn volgers; “I love Twitter, dat u het even weet.” En dat levert altijd leuke reacties op, vaak van gelijkgestemden. De liefde voor Twitter zit diep bij sommige mensen…

Waarom die liefde voor Twitter?

Twitter is één van de meest sociale netwerken die ik ken. Een heel positief sociaal netwerk ook! Ik heb maar weinig negativiteit gezien in de ruim twee jaar dat ik nu actief ben op Twitter en mocht het wel voorkomen, dan ontvolg ik direct.

Het afgelopen jaar heb ik veel mooie en  inspirerende mensen mogen ontmoeten op Twitter. Zakelijke contacten opgedaan, maar ook nieuwe vrienden ontmoet. Veel inmiddels irl (in real life voor de niet Twitteraars onder ons) ontmoet, anderen gaan zeker nog volgen in 2012. Twitter is soms net een digitaal café – de connecties die je hebt met mensen, ook al is het digitaal, dat voelt vaak als een warm nest. Het delen van elkaars expertise, elkaar helpen, elkaar steunen, maar vooral gezelligheid. Ik zou niet meer zonder kunnen.

Maar dat is slechts mijn mening, mijn liefde voor Twitter. Met mij zijn er nog ruim 1 miljoen actieve twitteraars (tweeps) in Nederland. En wat vinden zij nou zo mooi aan Twitter? Waarom houden zij zo van Twitter? Een berichtje onder mijn volgers leverde mooie reacties op.

Een greep uit de reacties

“Twitter is speciaal omdat je gemakkelijk en snel contact kunt maken met veel leuke mensen met verschillende interesses!” @jasperoelers

“Dat je snel en makkelijk Twittervrienden kunt maken en die ook heel waardevol kunnen zijn!” @carrierecoach

“Online contacten leggen, kennis delen en netwerken met mensen die dezelfde interesses delen. Maar ook geïnspireerd worden.” @denimmind

“Het ultrasnelle ontmoeten van nieuwe mensen/meningen/nieuws!” @olfertjan

“De leuke irl contacten die eruit komen waarbij je elkaar al best goed kent voordat je elkaar ontmoet hebt + al weet of het klikt.” @femkevbemmelen en “De eenvoud van het kunnen verbinden van mensen, hoe mensen elkaar helpen.“

“Een geroezemoes van (innerlijke) stemmetjes die IRL vaak onuitgesproken blijven.” @wakingsenses

“Dat grenzen wegvallen of kleiner worden. Er zijn geen standaarden meer, gemeenschappelijke interesses zijn leading.” @renebolier

“Het brengt je in contact met mensen die met hetzelfde bezig zijn en het is een inhoudsopgave van relevant nieuws.” @sandrabarth

The lovestory continues

En dat is nou precies wat zo mooi is aan Twitter – je stelt een vraag en binnen één minuut (en vaak al sneller) heb je tientallen reacties. Nieuws gaat sneller via Twitter dan bijvoorbeeld via De Telegraaf. Je bent nooit meer alleen, er is altijd wel iemand om mee te kletsen. Zelfs slechte tv programma’s worden leuk door Twitter. Zakelijk en privé wordt één. Want feit blijft; we zijn allemaal mensen. Ieder met zijn eigen talenten, interesses, gevoelens….dat komt bij elkaar op Twitter. Mijn hart kan sneller gaan kloppen als ik een mooi compliment krijg, ik kan tranen in mijn  ogen krijgen als ik nieuws lees wat me raakt.  Twitter voelt als één grote familie. En daarom hou ik van Twitter.

0 Shares:
1 comment
  1. Ik deel je liefde voor Twitter. Vele soulmates ontmoet. Twitter veranderde mijn leven!

Comments are closed.

Dit artikel is 4.039 keer gelezen