Update: terwijl ik dit schrijf bereikt mij het nieuws dat onze europarlementariërs mailtjes met het woord ACTA erin naar een negeer-mapje laten verdwijnen. Heb je een website en een mail verstuurd, laat het dan weten of Twitter, facebook, G+ er ook over. Dit is een belangrijke issue die niet zomaar mag worden genegeerd door de mensen die onze belangen zouden moeten behartigen!

ACTA wordt vandaag getekend door de Europese commissie. Dat is slecht nieuws. Gelukkig is er nog tijd, want het Europese parlement zal er nog over moeten beslissen. Zoals het er nu uitziet zal dat in mei van dit jaar gaan plaatsvinden. 

Tot die tijd hebben wij – de grootverbruikers van internet – nog de tijd om amok te maken. En die tijd moeten we goed gebruiken, want zeg nu zelf: is vrijheid niet precies de kracht van het internet?

Wat is er mis met ACTA? Ik kan het hier herkauwen, maar de jongens en meisjes van Bits Of Freedom zette het al heel netjes op een rijtje. Ben je nog niet overtuigd? Klik dan naar het artikel van Bof.

Wat kun je doen?

Op dit moment in elk geval dit: mail onze vertegenwoordigers in het Europese Parlement en laat hen weten dat je het hier niet mee eens bent. Om het gemakkelijker voor je te maken hebben we de tekst van de petitie van Access Now vertaald en aangevuld. Die kun je gewoon kopiëren en plakken. Zoals GeenStijl oproept: een volle mailbox maakt meer indruk dan al die petities alleen.

Je eigen tekst maken is natuurlijk nog veel beter. Maar…gemak dient de mens!

Verder vind je onder de standaardmail, de mailadressen waar je het heen kunt sturen. Gebruik ze allemaal of kies er een paar uit. Het kost je 5 minuten, maar het laat hen daar in Brussel zien wat er leeft.

 …En wat nog meer?

Het lijkt mij dat ook wij hier in Europa en dus ook in Nederland een dag op zwart moeten. Wat denk jij? Wat kunnen we nog meer doen? 

De standaardmail

Beste leden van het Europese parlement,

Het ACTA-verdrag zal de openheid van het internet op fundamentele wijze om zeep helpen. Daarnaast ontbreekt voor dit verdrag elke democratische grondslag en bedreigt het de vrije meningsuiting door Internet Service Providers (ISP’s) toe te staan als politie op te treden tegen gebruikers.

Langs deze weg wil ik er met kracht op aandringen om niet akkoord te gaan met dit verdrag en om u sterk te maken voor democratie en de fundamentele rechten van burgers uit landen over de gehele wereld.

Ik vertrouw erop dat u mijn bericht niet alleen serieus neemt, maar ook zwaar mee laat wegen bij uw verdere acties en beslissingen.

Met vriendelijke groet,

[NAAM]

Een inwoner van de Europese Unie

p.s: misschien heeft u nog niet zo’n duidelijk beeld van wat ACTA is en waarom u zich ertegen zou moeten verzetten. U kunt op deze link meer lezen > https://www.bof.nl/2012/01/26/video-verhef-je-stem-tegen-acta/

Mailadressen

Brondocument

Liever een filmpje kijken? Dat kan ook!

httpv://www.youtube.com/watch?v=N8Xg_C2YmG0

Meer over ACTA, SOPA en PIPA

0 Shares:
11 comments
 1. What is this?!?! This is not China!! Voor wie te jong is, bekijk snel deze clip:&nbsp ;http://youtu.be/nEH_ms8d1ws Als het zo doorgaat kan ik namelijk straks deze niet meer delen zonder dat één of andere platenbaas gaat janken en Contentgirls op zwart moet. 
  Stop ACTA!

 2. Wat mij betreft zo snel mogelijk een dag op zwart, blijven doorgaan met tekenen en mailen en zoveel mogelijk mensen in beweging kregen. Politici en beleidsmakers moeten zich straks – ook al is het natuurlijk vaak eigenbelang – willen distantiëren van ACTA. Dan is er een begin gemaakt …  

 3. Er zijn veel verschillende manieren waarop je heel creatief ACTA kan schrijven…puntjes, spaties, schuine streepjes… hopelijk gaan die nog niet allemaal naar het negeermapje…

 4. Ik zie dat je Marietje Schaake ook op de lijst heb staan, maar Marietje is juist een tegenstander van ACTA en vecht daar hard voor. Het zou toch niet fraai zijn als ze bedolven werd onder 'spam' verder alle lof voor je blog!

  1. Dank je Paul!

   Ik heb tegenstanders ook op de lijst staan….! Omdat ik niet vind dat het spam is. Ik wil ook bij de tegenstanders benadrukken hoe belangrijk ik dit onderwerp vind. Dat is geen spam wat mij betreft, maar spreekrecht. 

Comments are closed.

Dit artikel is 6.518 keer gelezen