Ja serieus, dat werd me vorige week gevraagd. En ondanks dat ik heel zeker weet wat mijn antwoord is, zette het me toch even aan het denken.

Voor mij is het gebruik van social media de normaalste zaak van de wereld. ’s Ochtends sta ik ermee op, door even mijn timeline op Twitter & Facebook te checken zodat ik weer op de hoogte ben van wat mijn vrienden en collega’s doen. Ben je weer op de hoogte ;). En hetzelfde ritueel vindt ’s avonds weer plaats als ik ga slapen, zodat je mee kunt praten tijdens de lunch of koffiebreak over de onderwerpen van de dag.

“What’s happening?”

Toch zijn er nog veel mensen die het nut van social media niet inzien. Ook de vraag “waarom moet je alles op internet zetten en dat social media, waarom doe je dat?” is me gesteld. Ik doe het omdat ik het leuk vind, niet omdat ik alles maar op internet wil gooien. Ja een deel van mijn leven is een open boek, maar je bent zelf degene die dat in de hand heeft. Ik deel de dingen die ik belangrijk vind met anderen, maar daarnaast deel ik soms ook onzin. De combinatie van deze twee maakt het voor mij leuk, en nee…ik tweet niet over wat ik eet of dat ik boodschappen ga doe, iets wat niet ‘ tweetende’ mensen vaak denken: “het enige wat je leest is dat mensen naar het toilet gaan en dat ze iets aan het eten zijn, ik heb toch geen behoefte om dat te vertellen aan de hele wereld.” Komt het jullie ook bekend voor?

Snel op de hoogte

Het houdt me niet alleen op de hoogte van de gebeurtenissen in het leven van vrienden, maar ook van het alledaagse nieuws. Zie nog de #RIP #antongeesink tweets voorbij komen, ik snel zoeken op Telegraaf.nl & Nu.nl maar er was nog niets te vinden. Het is vaak zelfs nog sneller dan via de traditionele wegen, zoals het journaal op de tv waar ik dit nieuws pas 3 uur later voorbij zag komen. Via Twitter & Facebook wordt dergelijk nieuws zo snel en zo veelvuldig verspreid, dat het niet altijd goed te volgen is. Echter wanneer je gebruik maakt van de hashtags op Twitter, krijg je al snel overzicht in deze nieuwschaos.

Is social media verleden tijd of de toekomst?

Ok misschien is de nieuwigheid er een beetje vanaf, maar mijn interesse en passie voor social media is absoluut niet weg en dat gaat het voorlopig ook niet. Het hoort er gewoon bij en ik kan niet zonder social media. Het brengt mij in contact met mensen die ik eerder nooit in real life zou hebben gesproken en het biedt me een interessante plek waar ik over verschillende zaken kan discussieren. Als je kijkt naar het gebruik van social media voor bedrijven, dan zie je al snel dat er geen online marketing strategie meer is waarin social media geen rol speelt. Toch ben ik erg nieuwsgierig naar wat er allemaal nog gaat gebeuren in “The world of social media”. Social media gaat nu al zoveel sneller dan de traditionele media, biedt veel mensen voordelen omdat het nieuws naar hen toe komt in plaats van dat ze er snel naar moeten zoeken. Hoe meer ik erover schrijf, des te meer kom ik erachter dat het onderdeel is van mijn leven en ik niet zonder kan.

Maar zoals hierboven wel te merken is, is mijn antwoord op de vraag: HELL YEAH dat ik social media nog leuk vind.

0 Shares:
8 comments
 1. Leuk artikel, ik moet zeggen dat de titel van je stuk mij ook even aan het denken zette. Ik ben zelf ook iemand die graag s' morgens even zijn sociale media updates bekijkt. Al moet ik wel zeggen dat je naar mate je er meer mee werkt/gebruik van maakt je wel gaat merken welke plekken blijvend zijn en welke niet.

  Maar ik moet zeggen dat net zoals jij ik sociale media nog steeds erg leuk vind, een goede en plezierige manier om up-2-date te blijven.

 2. Social media is net zo leuk als je zelf wil. Je kan het gebruik cq consumptie daarvan geheel en al naar eigen believen inrichten. Niks moet. Het is gewoon iets wat allerlei mogelijkheden biedt, en dat vind ikzelf toch wel een van de mooiere verworvenheden van deze tijd.
  Voor mij dus ook een dikke vette HELL YEAH!

 3. Leuk artikel, laat je even nadenken.. wat vind ik leuk aan social media.

  Wat ik fijn vind is dat je het zelf in de hand hebt.Geen gesprekken waar je eigenlijk geen zin in hebt, je kunt selectief lezen en reactie geven. Op de hoogte blijven van wat je leuk vindt… en doorklikt als het weer over een likdoorn gaat, soms jammer toch dat dit irl niet mogelijk is.
  Ik merk om me heen dat mensen die niets hebben met  social media het eerder asociaal vinden dan social 
  Onder het werk wil ik geen berichten lezen eigenlijk, dus wat doe ik als ik ga roken, is toch al een soort van pauze dan lees ik even snel berichten op twitter en plus.
  Het commentaar is niet van de lucht..

  Ik trek me er weinig van aan en ga lekker door met social media, HELL YEAH dus gewoon.

 4. Social media vond ik aardig als nieuwsmedium (Twitter, Libië) verder had ik niet zoveel met social media. Sinds ik heb ontdekt dat er ook een inhoudelijk gesprek op mogelijk is vind ik het steeds leuker.

 5. Mijn antwoord is voluit Ja! Ik ben nog steeds heel erg blij met en door social media. De mogelijkheden die het bied om met iemand die je anders niet tegen zo gauw tegen zal komen af te spreken naar aanleiding van een interessant conversatie op social media. Het help mij heel erg goed om beter en efficienter te kunnen netwerken, en om mijn contacten te onderhouden. Ik heb niet voor niets een blog geschreven met de titel "De nieuwe manier van netwerken: social media". Ook nog zo iets. Zonder social media heb ik niet zoveel lezer en reageerders. En daarnaast noem ik nog niet eens het delen van kennis, profileren en co-creatie.

 6. Vind ik social media nog wel leuk? Leuke blog die weer even uit de oude doos wordt gehaald. Hoewel, oud? Eigenlijk is de post nog heel recent.
  Natuurlijk zijn social media nog steeds leuk. Maar niet alleen leuk. Social media zijn vooral noodzakelijk. Om bij te blijven, om te lezen wat er speelt. Want de krant, dat is toch alleen nog een medium voor de katten- (of bij ons: cavia-) bak? En het journaal? Komt dat niet op TV, dat ding waar ik de afstandsbediening al jaren van kwijt ben?
  Social media zijn leuk, maar vooral ook noodzakelijk. Omdat door social media onze vrienden ons helpen om nog een weg te vinden in de brij van informatie die in te grote overvloed over ons heen daalt.

Comments are closed.

Dit artikel is 4.483 keer gelezen