Overzichtspagina handleiding

Rondom Twitter zijn in de loop der jaren heel wat handige diensten ontstaan. Diensten waarmee je gemakkelijker kan tweetenen twitter in al z’n gaafheid kunt gebruiken. Hieronder heb ik een aantal van deze diensten voor je op een rijtje gezet.

Planning
Soms zit je dagen achter je pc te pielen en soms ben je dagenlang niet digitaal bezig. Om een Twitterpersoonlijkheid te worden is het niet oké als mensen zich gaan afvragen wie toch die vrouw is die op zondag het vlees tweet. Je tweets inplannen is dan een goede oplossing. Je schrijft ze nu en ze gaan pas live op het moment dat jij instelt. Een paar services die dit voor je kunnen doen:

Hootsuite

Twuffer

Twitresponse

Twaitter

Welkom nieuwe volger
Hoe langer je op Twitter hangt, hoe meer followers je krijgt. Heb je niet altijd tijd en zin om die nieuwe followers handmatig terug te volgen? Don’t worry, het kan ook volautomatisch, inclusief een welkomstboodschap aan je nieuwe BTV’s (beste Twittervrienden). Denk wel goed na over je automatische bericht. Zeker als deze ook te lezen is in je twitterstream. WELKOM NIEUWE VOLGER – is gewoon eng. Leuk dat je me hebt toegevoegd – of iets dergelijks, is al veel minder psychotisch. Hier een paar hulpmiddelen bij het auto-followen:

Social Oomph

YesFollow

TweetAdder

AutoFollowBack.com

Of je dit wilt inzetten is aan jou. Als je automatisch terugvolgt, is de kans ook groot dat je ook spammers terugvolgt. En die automatische boodschappen, zijn over het algemeen zeer herkenbaar als automatische boodschap. Je mag je dan ook afvragen wat het nut ervan is.

Social media en blogs
Twitter is vast niet de enige site waar je rondhangt. En hoe blij wordt je ervan als je handmatig al je activiteiten op al die andere sites ook moet twitteren. Gelukkig is dat ook niet nodig. Hieronder wat hulp:

Twitter en Flickr
Heb je een Flickr account? Dan kun je die aan Twitter koppelen. Log in op Flickr, ga naar je settings door rechtsbovenin je naam aan te klikken en kies daar voor de link Sharing & Extending

Voeg dan onder Your Blogs, je Twitter toe.  Ze spreken steeds over blogs, maar je kunt hier dus ook gewoon Twitter kwijt. Dat doe je door Flickr toegang te verlenen tot je Flickr account. Het pad erheen spreekt voor zich.

Twitter en Friendfeed
Ga naar de pagina Tools op Friendfeed en kies voor de tool Post to Twitter. Je kunt een aantal instellingen hier aanpassen en opslaan.

Twitter en Facebook
Met Yakket kun je Twitter naar je Facebook account halen. Je kunt het zo instellen dat ál je tweets op Facebook verschijnen, maar ook dat alleen bepaalde tweets naar Facebook gaan.

Twitter en LinkedIn (let op: inloggen)
Je kunt aan je LinkedIn account een Twitterfeed toevoegen. Daarbij kun kiezen of je ál je tweets ook naar LinkedIn wilt sturen of dat je alleen tweets voorzien van de hashtag #in.

Twitterfeed
Met Twitterfeed kun je elke RSS feed (bijvoorbeeld van je blog) automatisch naar twitter sturen.

Maar waarover dan

Ja, je kunt automatisch Twitteren. Maar dat is natuurlijk niet voldoende om een Twitterazzi te worden. Je zal zo af en toe gewoon iets zinnigs, leuks, grappigs, interessants of mafs moeten roepen. Maar hoe bedenk je zoiets als je zelf niet al te origineel bent. Gewoon door gebruik te maken van de kracht van het internet. Origineel zijn is bijzonder overschat. Kijk waar anderen het over hebben en geef het door.

Twittermania – Het allerlaatste Twitternieuws
Twirus – Nederlandse trends

Twitturly – Welke URL’s zijn het meest populair op Twitter

Twist – Welke onderwerpen zijn veelbesproken op Twitter

Twitscoop – Wat is Hot op Twitter?

Twopular – Trends op Twitter
Tweetmeme – een service die de populairste links op Twitter analyseert en verzamelt.

Houd het kort
Op Twitter heb je dus maar beperkte ruimte. Dus als wanneer je iets hebt gevonden op het web wat je wilt delen, dan is het handig als de link niet al teveel van de beschikbare ruimte inneemt. Maar sommige links zijn eindeloos lang. Om dat probleem op te lossen zijn er URL shortners. Dat zijn diensten die een korte versie van een URL/link kunnen maken. Het werkt meestal heel gemakkelijk: wil je een lange url verkorten, dan ga je naar zo’n dienst, vult het adres in en dat wordt verwerkt tot een kortere link. Voor sommige diensten moet je registreren, maar dan krijg je er meestal ook statistieken bij (hoe vaak werd op de link geklikt).

Een paar bekende zijn:

TinyURL

Bit.ly

Ow.ly

Su.pr

Cligs

budurl

Willekeurige tools
Behalve allerlei onwijs zinnige tools, zijn er voor twitter ook onwijs onzinnige tools. En dat zijn de leukste, geef maar toe! Hieronder een paar van de leukste, meest zinloze en geinigste tools en zo af en toe eentje waar je misschien wel wat aan hebt.

FollowCostHoe irritant zal het zijn om een bepaalde persoon te volgen? Deze dienst vertelt het je.

TweetstartdateWanneer werd je lid van Twitter?

Whendidyoujointwitter – Wanneer werd je lid van Twitter?

Twitter friends network browser – Een visuele weergave van (een deel van je) twitternetwerk

Twistori – weergave van tweets met I love, hate, think, believe, feel, wish

Twittervision – visuele weergave van tweets op de wereldkaart.

Geocodeearth – zelfde als hierboven maar uitgebreider

TweetJockey – paardenraces op twitter. Met in plaats van paarden, zoektermen. Welke zoekterm is het meest populair?

TwitterCal – Link je Twitteraccount aan je Google calendar.

Donut Stats – Hoeveel donuts is jouw Twitter account waard?

Deze lijst is “under Construction” en zal worden aangevuld. Weet je zelf een maffe, zinnige, goede  Twitterdienst die erbij moet? Laat het dan in de comments weten.

0 Shares:
2 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 10.033 keer gelezen