Hulde aan Xaviera voor al het werk dat ze voor ons, de Contentgirls doet!
Daar wil ik mee beginnen, want ik ben blij dat ik hier zoveel gelijkgestemden heb gevonden. Heb jij dat ook wel eens, het gevoel dat je iemand of iets op precies het juiste moment tegenkomt?

Voor mij is dit de tijd om me als chick te presenteren. En dat niet alleen in geschreven tekst…

Chick tussen cocks deel 1
Afgelopen maandag, de beruchte avond van de nieuwjaarsrecepties. Voor mij is de place-to-be het Raadhuis in Hoofddorp, waar vijf organisaties hun gezamenlijke borrel houden. Op drie verdiepingen staan de ondernemers, burgers, raadsleden en leden van een historische vereniging schoen aan schoen en schouder aan schouder. Na een aantal beste wensen sta ik in een zaaltje met 350 anderen. Veel driedelige pakken en een enkel glitterjurkje.

Zelf draag ik een superstrak bruin jasje van lamsleer boven een kort rokje, ook strak. En natuurlijk lange laarzen. Mijn haar in losse grote krullen die mijn kapper pas ontdekt heeft (dames houd hoop, op een dag word je wakker…) Een echte chick dus, geanimeerd in gesprek met een bedrijfscoach die ik zojuist heb ontmoet.

Kriebel
Twee heren, strak in pak, komen bij ons aan de hangtafel staan. We schudden handen, noemen namen en dan volgt de onvermijdelijke vraag bij mijn achternaam. Nee, niet langer naar JP, maar wel naar mijn zwager die een bekend en vooruitstrevend hoveniersbedrijf heeft. Zelf doen ze iets met luchtvrachten, internationaal, ze zitten ook in de regio, ken ik hen écht niet? Meiden, gaat er bij jullie ook altijd iets kriebelen bij zo’n vraag?

Seksistisch?
Er komt een bekende van de twee heren bij ons staan: “Zóhoo”, klinkt het alsof ik er niet bij sta: “Werkt die bij jou Sjaak?” “Nee.” “Bij jou dan John?” Ik zeg zo zakelijk mogelijk: “Sorry heren, ik moet jullie teleurstellen, ik werk bij niemand; ik werk alleen vóór mensen.” “O”, herstellen ze zich meteen, “heb je ook een eigen bedrijf, wat doe je dan?” Ik voel me toch wel aangevallen op mijn chick-zijn en antwoord: “Ik heb een tekst- en trainingsbureau.”

Grotejongenstaal
Fout, weet ik nu.Volgende keer zeg ik: “Ik ben een contentgirl! Ken je die écht niet?” We praten nog kort door over mijn nieuwe businessplannen voor 2011 die ik eind januari ga presenteren. “Dus je gaat knallen in 2011? John, hoor je dat, ze gaat knallen in 2011.” Hoe ik dit ga gebruiken, weet ik pas als ik bij een van de borreltafels, veel later op de avond, iets te innig bij mijn schouders wordt gepakt. “Hé, jij bent er óók nog.”

Chicks, wat doen jullie hieraan of hiermee?? Ik heb zin om te knallen!

Wordt vervolgd…binnenkort Chick tussen cocks deel 2


Geschreven door