Dit artikel is niet langer actueel. Bekijk hier de nieuwste versie (2010/2011) van de Twitterhandleiding.

Wie is toch die man die op zondag het ontbijt tweet? Altijd al benieuwd geweest naar wat je Twittervolgers verder nog uitspoken en wie ze zijn. Met deze tools leer je ze net weer wat beter kennen:

DoesFollow
Met deze tool kan je achterhalen of Twitterazzi A, Twitterazi B volgt. Handig om te weten of jouw vrienden, je vijanden volgen. Of misschien wil je mensen met elkaar in contact brengen? Met deze tool weet je of dat nog nodig is.

Tweetstalk
Wij zijn de laatsten om stalken te bevorderen. Maar in stalktermen valt wat Tweetstalk doet nog best mee.  Tweetstalk  is een firefox plugin waarmee je mensen kunt volgen zonder dat zij hiervan op de hoogte zijn. Installeer de plugin, login bij Twitter en kies voor Follow of Stalk.

stalk

Twitterholic
Je ziet wel erg veel tweets van een van je followers voorbij komen. Je hebt het idee dat hij/zij niet eens slaapt, zoveel twittert ze. Maar nu wil je de cijfers zien die je gevoel kunnen bevestigen. Twitterholic baseert rankings op followers, friends en updates. Behalve mooie lijstjes en een grafiek (we zijn állemaal gék op grafieken), zie je ook de ranking van de twitteraar in kwestie. Het is altijd fijn om je gevoel bevestigd te zien.

Secret Tweet
De geheime dienst moet natuurlijk geheim blijven. Maar soms wil je de wereld laten weten hoe slim jij als geheim agent wel niet bent. Jammer genoeg mag de wereld niet weten wie Jij bent. Gebruik dan secret tweet. Hiermee kun je je plannen for wereldheerschappij delen, zonder dat het terug te herleiden is naar jouw Twitteraccount.

Tweet2Tweet
Via Doesfollow weet je nu dat je vrienden je vijanden volgen en je vijanden je vrienden. Maar waar praten ze over? Dat kun je achterhalen via Tweet2Tweet. Vul 2 twitternamen in en de @berichten van die twee Twitteraars worden getoond.

Contentgirls wil het gebruik van de bovenstaande tools voor het kwaad natuurlijk niet bevorderen. Maar wij zien het als onze taak om je te informeren door middel van objectieve berichtgeving. En ach, je weet nooit wanneer je het nodig hebt :)

0 Shares:
3 comments
  1. Ik wil deel 4 wel zien, maar krijg deel 3 als ik er op klik. Dat is pas lui, voor luie schrijvers ;-).

Comments are closed.

Dit artikel is 4.890 keer gelezen