pokenWerd ik in 2001 nog voor gek verklaard omdat ik een blog had (“Je zet je privézaken toch niet op internet?”)(“Het zijn mijn privézaken niet.”)(“Yeah right, gek.”), inmiddels moet ik helaas toegeven dat ik soms wat achterloop als het gaat om social media-trends. Natuurlijk weet ik wat zaken als Twitter, Hyves en del.icio.us zijn, maar ik ben geen gebruiker. En ik merk dat de energie me ontbreekt om die dingen bij te gaan houden. Tot grote ontsteltenis van sommigen.

Flinke peer pressure
Gelukkig werk ik op het moment in een omgeving die me bij de les houdt. Als je geen fanatieke Twitteraar bent, moet je van sterke huize komen om hier nog een gesprek te kunnen voeren. Zit je niet op Hyves? Dan is het hier bijna onmogelijk om te weten waar iemand mee bezig is. En als ik niet snel genoeg mijn blog omkat, krijg ik straf. Ik krijg veel straf. Maar omringd door zo veel kennis en peer pressure ben ik inmiddels weer helemaal bij. Er zijn zelfs al pokens naar me onderweg. Very hippish.

Jeej ik heb een iPhone
Nu heb ik mijzelf als nieuwjaarsgeschenk een iPhone cadeau gedaan. Pure groepsdruk natuurlijk, maar ook geheel tot eigen genoegen. Hij is mooi en prachtig en hij kwam in een ultrachic doosje per post naar me toe. Ik pronk ermee, ik poets hem, ik vraag aan iedereen of hij hem wil zien, ik doe nutteloze dingen, ik staar er naar, ik staar er in, ik typ berichtjes, ik lees erover. Twee piepkleine minpuntjes: ik heb pas over 5 dagen een internetabonnement en ik heb in delen van mijn nieuwe huis geen bereik. Hmpf.

Nog 5 nachtjes slapen…
Nog 5 dagen wachten dus tot ik met mijn iPhone het internet op kan. Nog 5 dagen voor ik ga Twitteren, want dat komt er nu natuurlijk ook meteen van. Als een klein kind tel ik de nachtjes slapen af en droom ik over wat ik allemaal ga ontdekken. En wat ik ga Twitteren (hoi, ik ben wakker).

Geef me tips!
Natuurlijk ken ik de sites met tips voor leuke apps voor mijn iPhone. Maar het goede van achter de feiten aanlopen is dat je voorgangers hebt. Ik ben dus heel benieuwd naar jullie tips. Wat zijn smartphone-apps waar ik als contentgirl niet onderuit kan?

0 Shares:
21 comments
 1. hahah het zijn sleutelhangers (geloof ik) waarmee je contactgegevens uit kunt wisselen. Je kunt de handjes van 2 pokens tegen elkaar zetten, dan worden gegevens digitaal uitgewisseld en die kun je dan weer via de pc bewaren.

  Een soort e-visitekaartje dus.

 2. Eh… Wat zijn 'Pokens'? Zónder vreselijke teksten te hoeven lezen als:

  Have you ever wished your social network could expand with a wave of your hand?

 3. Ook hier in huis sinds kort een iPhone. Niet van mij maar van mijn partner. De ontvangst is ook hier slecht. T-mobile zegt er niks aan te kunnen doen. Maar ach, een iPhone vergeef je toch alles? Het is een bloedmooi apparaat. Gefeliciteerd!

  Overigens: poken kende ik ook nog niet. Alleen uit de tijd dat ik op mijn zx81 met machinetaal experimenteerde.

 4. Inderdaad, Xaviera, een telefoon waarmee je kunt bellen is zwaar overschat. Zo bij ben ik nog wel. ;-) Het suffe is: ik had al T-Mobile (en ben een zeer tevreden gebruiker) maar het bereik van mijn oude telefoon was beter dan het bereik van de iPhone. Dus dat is uitermate stom.

  En tdaonp, de zx81! Die heb ik nu ook, alleen heet ie een Asus EEE. :-) Wat was een poken in die tijd?

 5. Ik had begrepen dat het slechte bereik bij de nieuwe iPhone inmiddels verbeterd was. En als ik al contact heb, kan ik mijn hele huis door zonder de verbinding te verliezen. Het ligt ook een beetje aan dit blok beton waar ik in woon, vrees ik.

  Maar kom op, ik wil leuke apps! :-)

 6. Ik heb nog geen iPhone, maar wil hem wel héél graag. Ik zit wel al bij T-mobile, maar heb de laatste maanden ook met m'n ordinaire samsung belabberde ontvangst. Thuis moet ik als m'n mobiel gaat naar een ruit rennen en me dan als een krolse kat stijf tegen het glas aanvleien om verbinding te houden…niet bewegen, anders wordt de verbinding verbroken…heel irritant! Maar, met een iPhone hoef ik niet meer te bellen, zo ouderwets!

 7. Ewoud, hahaha, ik moet ook altijd verplicht naar het uitzicht kijken als ik bel.

  En charlotte… wat Xaviera zegt.

  Rutger, vooral die middelste link is fijn (en recent)! Maar nu nog de echte chick-ervaring (no offense) :-)

 8. Oh charlotte, fijn dat de pokens binnen zijn. Lekker snel ook! Gaan we snel op zoek naar mensen die ook gaan pokennen met ons.

  En dank voor Twinkle. Die ga ik nemen.

 9. Hoi Merel,

  van harte gefeliciteerd met je EI-foon (ookal is hij aangeschaft onder appeldruk…)

  Hoewel Xaviera je natuurlijk wil laten geloven dat Apple het duivelswerktuig is en Stevie J. de anti-christ zelf, maken ze best leuke dingetjes, die vooral stylistisch er verantwoord zijn en ook nog eens erg makkelijk in het gebruik zijn.

  Het gebruiksgemak van de Appel komt echter wel tegen een prijs; beperkte functionaliteit. De prins der Duisternis Steve heeft namelijk in al zijn wijsheid besloten dat niemand zo slim is als hij, en hij dus bepaalt wat je met je toestelletje mag doen.

  Knippen en plakken, de uitkomst voor iedereen die serieus gebruik wil maken van mail, internet en de creativiteit van een ander, is bijvoorbeeld verboden. Daarbij bepaalt zijne Steveheid hoogstpersoonlijk welke apps (inmiddels meer dan 500 miljoen downloads) er op JOUW digitale speeltje mogen.

  Als bij jou net als bij mij je innerlijke nerd daarvan gaat steigeren is er maar één oplossing: yellowsn0w.

  Want hoewel je die natuurlijk nooit moet eten, reclaim je hiermee wel weer je EI-fohn en kun je zelf bepalen wat je er mee doet en welke ongeautoriseerde progjes je er op draait…

  Wees je er wel van bewust dat je hiermee de eeuwig durende toorn van Steve op je hals haalt en het risico loopt op een zeer prijzige paperweight…

  Hack ze…

 10. Van alle (gratis) Twitter apps voor de iPhone vind ik persoonlijk TwitterFon het fijnst werken. Doe er je voordeel mee. ;)

  (ps. in jullie reactie form: "E-mail (wordt moet gepubliceerd) (verplicht)" moet?? :P )

Comments are closed.

Dit artikel is 4.095 keer gelezen