Bitcoin. We kennen de term en weten dat het om een soort geld gaat. Hoe het precies werkt is voor velen echter een vraag. Gelukkig is daar nu een oplossing voor. Een Nederlands animatiefilmpje van 6 minuten legt exact uit waar het om draait. Handig!

Geen banken meer

Het bijzondere aan digitale valuta als Bitcoin, ook wel crypto currencies genoemd, is dat je geen bank, overheid of notaris meer nodig hebt om geld te produceren en te handelen. Deze mogelijkheid ligt bij jou zelf. Een belangrijke verschuiving, omdat het veel macht bij de deze traditionele partijen weghaalt. We hebben de bank immers niet meer nodig om aan geld te komen of dit te (laten) drukken, maar doen het zelf. Welke gevolgen dit heeft voor de samenleving, is een interessante vraag.

De Blockchain

De animatie over Bitcoin die vandaag is gelanceerd op BitcoinProperly is de eerste die specifiek ingaat op de technologie achter de valuta: de Blockchain. Deze Blockchain vervangt als het ware de bank, die traditioneel gezien de ‘vertrouwde derde partij’ is in een transactie. Klinkt nog abstract? Bekijk dan vooral het filmpje:

Sharing is Caring

De animatie is een Gronings initiatief van designer Patrick Loonstra, ontwerper Sebas van den Brink en ondernemers Lykle de Vries en Rutger van Zuidam. Het leuke is: de video wordt aangeboden onder de Creative Commons licentie, dus ben je vrij de video te hergebruiken.

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 16.725 keer gelezen