‘Maak er politiewerk van’. Dat is de naam van een grootschalige wervingscampagne waarmee de Politie meer ICT-personeel binnen wil halen. De campagne laat zien dat ICT een integraal deel is van opsporing, handhaving en het waarborgen van veiligheid.

Of, zoals ze het zelf formuleren: ‘met ICT vang je boeven’. En zo is het, want goed functionerende informatiesystemen zijn cruciaal voor het werk van de politie. De techniek speelt een centrale rol bij bijvoorbeeld het voorkomen van woninginbraken of voetbalrellen, het aanpakken van mensenhandel en het opsporen van wietplantages. De systemen die gebruikt worden zijn complex en de gebruikers ervan zijn afhankelijk van een snelle en betrouwbare informatievoorziening. ICT-werk bij de politie is dus echt politiewerk.

Nationale politie

politieNu de omvorming van regionale korpsen naar een nationale politie in volle gang is, moet er veel werk verzet worden om ook de ICT-systemen te integreren. Dat is niet alleen een enorme uitdaging, maar levert kansen op voor ambitieuze IT’ers die op zoek zijn naar een kans om zich te bewijzen.

Sociaal en gedreven

Via een klant kom ik af en toe bij de politie binnen. Wat me altijd opvalt bij het praten met politiemensen (behalve dat het hele aardige, sociale mensen zijn) is dat ze allemaal ontzettend gedreven zijn om hun werk iedere dag een beetje beter te doen. Die gedrevenheid werkt aanstekelijk en ik kom altijd geïnspireerd thuis. Heb jij dus de ICT-skills die de politie zoekt en vraag je je af of je ze kunt inzetten om van Nederland een mooier, veiliger land te maken? Dan is het de moeite waard om eens naar een carrière binnen de politie te kijken.

Wie zoeken ze?

Binnen een grote organisatie als de politie is behoefte aan vrijwel alle soorten ICT’ers. Van systeembeheer en -architectuur, via informatiemanagement tot aan alle facetten van softwareontwikkeling: programmeurs, testers en projectmanagers. Zo’n 63.000 gebruikers vertrouwen dagelijks op de vaardigheden van 1500 ICT’ers die werken in 7 rekencentra. Genoeg te doen dus en voldoende mogelijkheden om je te ontwikkelen.

Kijk hier voor de actuele vacatures. Zit er geen concrete vacature voor je bij, dan loont het de moeite om toch even contact op te nemen. De kans is vrij groot dat er toch een plek voor je blijkt te zijn als je samen met een politierecruiter je CV bekijkt.

Verdient dat nou een beetje?

Misschien denk je nu: allemaal leuk en aardig, maar in het bedrijfsleven kan ik gewoon meer verdienen. Maar de politie biedt niet alleen marktconforme salarissen en hele goede secundaire arbeidsvoorwaarden, de mogelijkheden om jouw werk-privébalans helemaal op je behoeften af te stemmen zoals parttime of 4×9 werken, ouderschapsverlof en tijdelijk meer of minder werken. Maar ook veel opleidingsopties. In het kader van sommige functies is het zelfs mogelijk een bachelor- of masteropleiding te volgen. Daar komt bij dat de politieorganisatie, net als de ICT zelf, continu in ontwikkeling is. Dat biedt kansen voor talentvolle en ondernemende mensen. Zoals jij dus. Maar neem dat allemaal niet van mij aan. Kijk voor meer informatie op ict.kombijdepolite.nl.

0 Shares:
Dit artikel is 9.166 keer gelezen