Als het tegen je gaat werken dan verbied je het toch gewoon! Dat laat zien hoe groot je macht is. En is heel goed voor je populariteit.. Not! Maar dat kan de Turkse premier Erdogan niet zoveel schelen. Als er maar geen ongure dingen over hem op het web rond gonzen. Na een aantal dreigingen (richting Facebook en YouTube) is Twitter nu echt geblokkeerd.

Maar dat zegt niet dat Erdogan zijn onderdanen de mond heeft gesnoerd. Er wordt namelijk meer dan ooit getweet: 136% lees ik op businessinsider.com. Via sms en Virtual Private Networks (VPN). Ook de blokkade van Google dns-servers (die werden gebruikt om de twitterblokkade te omzeilen) houdt de mensen niet tegen.

Campagne CyberGhost

CyberGhost geeft gratis VPN-accounts weg aan de eerste 10.000 Turkse inschrijvers. De campagne ‘Internet is Freedom – Stop Online Censorship’ komt van CyberGhost om aandacht te vragen voor de vrijheid van meningsuiting en vrij toegang tot internet in Turkije. Deze speciale VPN-editie bevat onder andere onbeperkte bandbreedte en AES 256-bit encryption (meer specificaties).

Leuk allemaal, maar waarom is dat zo tof? Omdat ze hiermee onbeperkt én anoniem het internet kunnen gebruiken. Alleen de Turken, maar oké, zij hebben het ook het hardst nodig nu. En voor de rest van de wereld is deze editie nu wel érg scherp geprijsd (15 euro).

Keiharde censuur

Turkije is sinds 1999 kandidaat-lid van de Europese Unie. In 2005 begonnen de officiële onderhandelingen over toetreding. Misschien moeten we het nog maar even afhouden want machthebbers die de boel op deze manier onder controle willen houden moeten we niet hebben in Europa. We hebben er al een paar dus laat het alstublieft niet meer worden!

bron: nu.nl en bestvpnservice.com

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 11.757 keer gelezen