Het UWV heeft door dat social media tegenwoordig wordt ingezet bij sollicitatieactiviteiten. Om werkzoekend Nederland te ondersteunen bij deze sollicitatieactiviteiten biedt het UWV nu online trainingen aan om via social media te solliciteren.

“Dat werd tijd.” was het eerste wat er door mij heen ging. Maar fijn dat dit aangeboden wordt en dat iedereen hier nu gebruik van kan maken.

Vind een baan met social media

Zo heet de online training. Deze training kunnen werkzoekenden vinden in hun werkmap samen met de andere training ‘solliciteren’.

Werkzoekenden krijgen in de training ‘Vind een baan met social media’ aan de hand van voorbeelden en opdrachten uitgelegd hoe ze social media in kunnen zetten bij het vinden van een baan. Voor LinkedIn, Twitter en Facebook biedt het UWV aparte modules aan.

De trainingen zijn in samenwerking met experts op het gebied van social media en werkzoekenden ontwikkeld. Er is gekozen voor online trainingen om zoveel mogelijk werkzoekenden te kunnen activeren.

Ik vind het een mooie stap

Het eigen netwerk is erg belangrijk bij het solliciteren. Als ik alleen al naar mezelf kijk is mijn hele carrière gevormd door mijn eigen netwerk. Door werkzoekenden wegwijs te maken in het land van social media kunnen ook zij deze bijzondere kanalen inzetten bij hun zoektocht.

Niels Lieman, online marketeer bij UWV:

“In deze tijd van hoge werkloosheid hebben werkgevers een zeer ruime keus uit kandidaten voor beschikbare functies. Om te voorkomen dat ze overspoeld worden met sollicitaties, zetten ze vacatures steeds vaker gericht binnen het eigen netwerk en via social media uit. Het is daarom belangrijker dan ooit om goed inzicht te hebben in je eigen netwerk en om te weten hoe je dit kunt benutten en uitbreiden. Social media zijn bij uitstek geschikt om te netwerken en jezelf te onderscheiden, maar zijn niet de enige middelen om in te zetten. Het gaat om een mix van activiteiten en kanalen. Zet je ze niet goed in, dan vis je als werkzoekende al snel achter het net.”

Bron: De Ondernemer

 


Geschreven door