Stel, je wordt vader en moeder. Het kan zijn dat je nog niet weet of het een jongetje of meisje wordt, het kan zijn van wel. Hoe dan ook, je hebt een naam nodig. Wat doe je dan?

a) Je schrijft beiden op wat het eerste in je op komt
b) Je somt beiden al je familieleden op en kijkt of er iets tussen zit
c) Je pakt er een naamboekje bij, al dan niet online en kiest een naam uit die je beiden mooi vindt.

Eén van bovenstaande opties toch? Met wellicht een kleine nuance, maar je kiest zijn tweetjes de naam van je spruit.

Zo niet voor Stephen McLaughlin

Tot groot ongeloof van zijn vrouw zette deze aanstaande vader een online naamverkiezing op, waarbij iedereen met een internetverbinding kan stemmen op de naam van zijn dochter. Bijna 4.000 mensen gaven al gehoor aan zijn oproep en kozen hun favoriet uit 2275 voornamen en 592 tweede namen. Of ze voegden een naam uit eigen repertoire toe aan de lijst, zodat anderen daar weer op konden stemmen.

Wordt het Amalia Mae?

Zoals het er nu naar uitziet gaat het meiske Amalia Mae McLaughlin heten. Wat ik persoonlijk wel een mooie naam vind.
Mocht je het daar nu niet mee eens zijn, dan kun je tot ongeveer 2 april – de datum waarop moeders is uitgerekend – nog je stem geven op NameMyDaughter.com.

 

 

0 Shares:
9 comments
  1. Origineel is het wel, de twee voornamen zijn prima, maar toch zou ik mijn eigen vent ernstig op z'n kop geven als hij zoiets zou doen. Voor je het weet komt er een andere naam uit dan Amalia Mae die niet zo fijn klinkt.

  2. Of erger. Een verschrikkelijke middle of de road naam, waarvan je zeker weet dat ze zometeer drie naamgenoten in haar klas heeft.

  3. Interessant initiatief van de man. En zo te zien rolt er een mooie en originele naam uit. Of dat iedere keer goed gaat durf ik te betwijfelen. Persoonlijk zou ik toch zelf een naam uitkiezen: het blijft per slot van rekening je eigen kind.

  4. Ik vind het wel wat hebben. Mijn jongste zus (ik heb er drie) is ook 45 jaar geleden genoemd naar de favoriete meisjesnaam van mijn moeder's vriendin: Silvia

    1. @woordlicht, ik mag hopen niet bindend! Maar de vader geeft op de website al wel aan dat unappropriate namen worden verwijderd, dus niet 100%. En wat zij uiteindelijk bij de gemeente aangeven, moeten ze nog altijd wel zelf weten lijkt me…

  5. Crowd Naming!… als ze het nou gelijk zouden koppelen met een crowd fundingsactie, dan hadden ze gelijk een potje om hun dochter te kunnen laten studeren :)

  6. Ja, partner, geliefde, vriend is wat mij betreft vrij om door anderen een naam te laten verzinnen. En @atheenow :-) Silvia is uiteraard helemaal leuk :-) … Groetjes van Silvia @walter Crowd Naming super!

Comments are closed.

Dit artikel is 11.311 keer gelezen