Soms kom je op Instagram de beste selfie’s tegen. Deze blog is speciaal voor jou. Voor jou? Ja, natuurlijk! Voor jou! Voor jezelf. Voor wanneer je weer eens een selfie van jezelf maakt. Je weet wel, die handelingen die je verricht om een foto van jezelf te schieten. Speciaal voor jou vijf selfie lessen om nooit te vergeten.

Het ziet er voor je toeschouwers misschien een beetje ijdel uit wanneer je weer eens in het openbaar een selfie maakt. En toch doet bijna iedereen het! Het is niet voor niets het woord van het jaar 2013 geworden.

Wanneer je de visuele ‘zelfpromo’ content maakt, is het altijd handig om specifieke richtlijnen mee te nemen voordat je gaat schieten. Op woensdagochtend, 18 december plaatste Peter Hendriks op twitter een aantal goede tips.

Selfie les 1

Check eerst je omgeving!

selfie 1

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Agressieve dieren
  • Openbare wegen
  • Ravijnen
  • Hekjes

Selfie les 2

Let op je autofocus!

selfie 2

Het is natuurlijk jouw moment om te shinen. Zorg er dus voor dat de achtergrond niet meer aandacht krijgt dan jij zelf.

Selfie les 3

Probeer niet anders te kijken dan je ‘normaal’ doet!

selfie 3

Zorg ervoor dat je ontspannen bent. Je wil zo natuurlijk mogelijk overkomen. Sommige mensen gaan ineens heel anders kijken wanneer er een camera op hen is gericht.

Selfie les 4

Lach!

selfie 4

Omdat niemand graag naar super serieuze en saaie mensen kijkt, is het mogelijk om het wat op te leuken met je eigen versiering! Je tanden.

Selfie les 5

Stop de duckface!

selfie5

Dit is echt zó ‘afgelopen jaar’! Het past ook wel een beetje bij les drie. Ik denk dat de duckface ooit uit een vorm van ongemak is ontstaan óf vanuit een bepaald schoonheidsideaal. Mensen kijken ook anders wanneer ze in de spiegel kijken. Let maar eens op als je weer eens in de H&M bent.

Dit zijn er maar 5

Vijf tips zijn prima te onthouden wanneer je weer een selfie maakt. Jij hebt er zelf vast nog meer. Misschien erger jij je wel aan mensen die een selfie maken.

Welke self-shots vind jij erg? Wil je het met ons delen in een reactie? Leuk!

0 Shares:
9 comments
      1. Dan mis je best wat ;-) Nou ja… ligt er natuurlijk wel aan, van wie de belfie is.

  1. Het enige dat in me opkomt als er weer een selfie voorbij komt is een visioen van de 558545668749861435156874 voorgaande selfies die zijn afgekeurd, en vervolgens het medelijden met de betreffende persoon en zijn hoogstwaarschijnlijk lage zelfbeeld.

    Ik vind selfies echt iets voor uber, uber, ubernerds.

Comments are closed.

Dit artikel is 16.416 keer gelezen