Selflessportraits.com is een site waar je een portrettekening of -schilderij kan laten maken van je Facebook-profielfoto. In ruil daarvoor moet jij dan weer een tekening van iemand anders’ profiel maken. ‘Strangers across the world drawing each other’s Facebook profile pictures,’ zoals de site het zelf omschrijft.

De website Selfless Portraits werkt heel simpel: mensen loggen in met hun Facebook-account en laten vreemden daar een portret van maken. Als je geluk hebt, belandt jouw profielfoto bij iemand die goed overweg kan met het (digitale) potlood of penseel en krijg je een mooi portret terug:

Selfless Portraits

Bedenkelijk niveau

Als je minder gelukkig bent, zoals een zekere dame uit Taiwan wiens naam zich volgens Google Translate het beste laat vertalen als Gelukkig Rijm, wordt je profielfoto voorgeschoteld aan een hopeloze tekenamateur zoals ik en krijg je dit terug:

Selfless Portraits

Wie een kijkje in de online gallery neemt, leert al gauw dat er meer tekeningen zijn van een bedenkelijk niveau. Maakt in principe ook niet uit natuurlijk, het blijft grappig om een tekening van jezelf terug te krijgen. Of die nou hopeloos mislukt is of niet.

Maar als het even tegenzit, uploadt iemand gewoon een willekeurige afbeelding van zijn harde schijf. Of, zoals bij mij gebeurde, krijg je helemaal niets terug.

Niet goed uitvoerbaar

Selfless Portraits is een leuk idee, maar lijkt niet heel erg uitvoerbaar. Zoals de naam suggereert, werkt het concept alleen als gebruikers er onbaatzuchtig gebruik van maken. De meeste mensen lijken alleen toch vooral op Selfless Portraits te zitten om een leuke tekening van zichzelf te scoren, zonder zelf al te veel moeite te doen om iets terug te doen voor een ander. Jammer!

0 Shares:
2 comments
  1. Dus, wacht even … je vindt het jammer dat mensen niet hun best willen doen én jij hebt dat meisje zo getekend? *confused*

    1. Het is niet zo dat ik er m’n best niet op heb gedaan, ik kan gewoon niet veel beter. :)

      Zoals ik in het artikel ook zeg, ik vind het ook niet erg dat er tekeningen van lage kwaliteit tussen zitten. Anders zou de site een nogal beperkte doelgroep hebben. Weinig mensen immers die goed kunnen tekenen.

      Wat ik jammer vind is dat de meeste mensen niet eens de moeite nemen een tekening te maken, en gewoon een willekeurige afbeelding van hun harde schijf uploaden (of gewoon helemaal geen actie ondernemen).

Comments are closed.

Dit artikel is 9.388 keer gelezen