Waar de Amerikanen al enige tijd gebruik konden maken van Google Play Music, is de dienst vandaag ook officieel in Nederland gearriveerd. Met deze dienst kun je je muziekcollectie (tot 20.000 tracks) opslaan in de cloud en vanaf elk apparaat afluisteren. Daarnaast kun je een streaming-abonnement afsluiten waarmee je onbeperkt muziek kunt luisteren uit de bak met 18 miljoen nummers.

Sluit je een All Access abonnement af bij Google Play Music, dan zijn de kosten hiervoor € 9,99 per maand en luister je onbeperkt muziek. Daarnaast is het mogelijk je favoriete nummers te “pinnen” zodat ze ook wanneer je offline bent te luisteren zijn. Verder biedt de dienst de mogelijkheid om een eigen “radiostation” te creëren met jouw favoriete nummers en artiesten, maar zonder reclame.

Sluit ‘m af, haal ‘m binnen

Was je toch al van plan gebruik te maken van Google Play Music? Sluit je abonnement dan vóór 15 november af. Je betaalt dan € 7,99 per maand in plaats van € 9,99 (met een proeftijd van 30 dagen, dus uitproberen kan altijd).

Google Play Music is beschikbaar als app voor Android en als webapp voor alle andere OS’en. Maar heb je een Android-apparaat dan is het zeer waarschijnlijk dat downloaden niet meer nodig is.

Bronnen: Google blog en nu.nl

 

0 Shares:
4 comments
 1. Voorlopig ben ik blij met Spotify. De offline modus is geweldig en doet niks geks met je mobiele data abonnement. Biij Google Music heb ik begrepen dat er niet naar externe SD kaart gecopied kan worden. dus is je offline muziek beperkt. (ivm DRM?) De interface van Google Play is overigens wel veel mooier. Jammer trouwens dat er ook geen free versie is.

 2. @ronald Wat @emileSky zegt. Maar let wel > dit is een nieuwsberichtje, geen review.

  De diensten zijn vergelijkbaar – Google heeft echter geen gratis versie (al is de gratis versie van Spotify natuurlijk stom, lees reclame).

  Interface-wise is Play idd mooier. Maar of dat nou een reden is om het te doen. Verder heeft Play 18 miljoen nrs en spotify 20 milj – laatste keer dat ik keek. Maar ja, die luister je niet allemaal dus zal je toch moeten kijken of jouw nrs erbij zitten. Oh en…de piratenbaai heeft álle nummers én is gratis. Maar dat geheel terzijde.

 3. Google Play Music heeft een gratis service.
  Zie https://play.google.com/about/music/
  Verschil met gratis Spotify is enorm.
  Geen reklames en kunnen afspelen op _al_ je devices!
  Daar moet je bij Spotify voor betalen.
  Opmerkelijk is dat All Access weinig toegevoegde waarde lijkt te hebben- althans voor mij.

Comments are closed.

Dit artikel is 4.654 keer gelezen