Het bijhouden van een ‘kookschriftje’ met je favoriete recepten is verleden tijd. Tenminste, als het aan Sander van Middendorp (sous-chef en kookliefhebber) ligt. Hij is de bedenker van de app ‘Receptenmaker‘ voor iPad die nu ook voor iPhone beschikbaar is. Een kookschriftje heb ik nooit gehad, maar ik houd – soms -wel bij wat ik kook. Zo kwam laatst een geel memobriefje met ‘Lekker en makkelijk voor erbij’ uit 2005 (handschrift van de man, ahhh schattig) in een kookboek tegen. Misschien is zo’n app waarin ik al mijn lievelingsrecepten kan opslaan een vondst?

Wat doet de app?

Met Receptenmaker kun je je eigen recepten (inclusief foto’s) invoeren. Verder lees ik in het persbericht dat de app wars is van reclame, maar je kunt wel recepten van een aantal receptenwebsites halen. Seizoensproducten zijn opgenomen, je kunt kooktechnieken terugvinden en eenmaal ‘in de kookstand’ gaat de iPad niet slapen en worden ingrediënten groot weergegeven. Handig! Immers, worstelen we niet allemaal met de laptop die niet in het eigeel op het aanrecht moet verdwijnen en dat je de iPad met vieze vingers moet ontwaken?

21

Mini-review

En zo download ik de (gratis) app gelijk even. Het ziet er mooi en overzichtelijk uit én ik kan direct aan de slag met het toevoegen van recepten. Kijk, daar houd ik van! Maar, als ik meer dan 10 recepten op wil slaan moet ik 1,79 euro betalen. Zonder te betalen kan ik ook de kooktechnieken of de seizoenskalender niet inzien. Een verdienmodel moet ergens beginnen, maar dit is wel erg snel. Bovendien, als je niet direct alle functies kunt gebruiken, dan betaal ik liever bij de aanschaf. Of is dit hoe het werkt in app-land? Ik check even wat andere kookapps.

Wat beloven andere kookapps?

Italians cook it better

Er zijn natuurlijk veel meer kookapps. Lees hier een heel overzicht met onder andere  ‘Kok op Kot‘ en de briljante subtitel ‘Voor groentjes en keukenprinse(sse)n’. Je vult in wat je nog in huis hebt en dan rollen er zo wat recepten uit. En oef, wat te denken van Italians Cook It Better. Van de foto’s alleen al krijg je honger toch? De apps zijn gratis en ik word niet gevraagd om een bijdrage. Nu zijn dit allemaal apps met lekkere recepten maar de mogelijkheid om je eigen recepten in te voeren ontbreekt

hero_food-1Evernote food biedt wel de mogelijkheid je eigen recepten in te voeren. De app is prachtig vormgegeven en krijgt goede recensies. Je kunt met deze app je recepten opslaan, gevonden recepten op het web toevoegen en ook je favoriete restaurants erin zetten. Een wat bredere opzet dus. Het is wel lastig zoeken en invoeren van je eigen recepten moet via je notes in Evernote. Ook al niet superhandig. Voor een volledige review van de app kun je hier kijken. Is het gratis? Jazeker, tot je 60 MB bereikt wel. Houd je foto’s dus klein en je kunt best wat recepten toevoegen (lees ik in de review).

Oud schriftje in een nieuw jasje

Receptenschrift

Receptenmaker is een prima en toegankelijke Nederlandse app. Leuk is ook de weergave van je gebruikersnaam. ‘Recepten van evalebens’ heeft wel wat. Er wordt natuurlijk wel reclame gemaakt want je kunt recepten van een aantal geselecteerde websites zoals Allerhande halen. Het is makkelijk dat het kan (laten we het nuttige reclame noemen) en jammer tegelijkertijd dat je geen recepten van andere websites kunt downloaden. Dus jongens, ga ik die 1,79 euro’s betalen of de app deleten vanwege de ietwat nare bijsmaak?

0 Shares:
4 comments
  1. Smulweb en dergelijke site hebben ook een eigen app, je kan op de site en in de app als ik het goed heb je eigen recepten kwijt en je kan die van anderen bekijken.

  2. Wel jammer dat evernote food Engels is en vol zit met reclame en heel veel recepten. De receptenmaker app is je eigen kookboek met recepten die je kan invoeren van andere sites en aanpassen naar je eigen behoefte.
    Er komt geen enkele reclame aan te pas. Ook is deze gekoppeld aan een website zodat e ook via de computer je kookboek kan vullen. Super handig.

  3. Dank voor jullie reacties en het delen van het artikel over Evernote Food. Ik ga de andere apps ook even bekijken.

Comments are closed.

Dit artikel is 7.917 keer gelezen