Wist jij dat er een app is die alleen een foto van een wijnetiket nodig heeft om je alles te vertellen over die wijn? Geen barcode scannen, gewoon een foto maken van het etiket op de fles en voilà je hebt alle gegevens. Waar de wijn vandaan komt. Van welke druif deze is gemaakt. Bij welke gerechten de wijn goed past. En hoe anderen de wijn beoordelen. Hoe cool is dat?

De Vivino App

Ok, hij bestaat al een tijdje, maar ik blijf me er over verbazen wat deze app je kan vertellen met alleen een foto. En hij kan ook nog eens meer dan 1.000.000 wijnen herkennen.

Wordt de wijn niet meteen herkend? Geen nood, er wordt op de achtergrond naar gezocht en ze vinden hem alsnog voor je. Wat beperkter geeft de app aan waar de wijn bij jou in de buurt te krijgen is (en wat deze kost). En als het scannen niet helemaal goed gaat en de app komt met de verkeerde wijn op de proppen? Dan kies je gewoon voor de optie ‘wijn of jaar veranderen’ en jouw wijn zit er vrijwel zeker tussen.

Sociaal

Je kunt daarnaast ook persoonlijke notities toevoegen en de wijn beoordelen met behulp van sterren. En je recensie? Die kun je natuurlijk delen op Facebook. Ze hebben ook een leuk filmpje gemaakt: Vivino in 30 seconds.

Van dit soort slimme apps en ‘verbazingen’ word ik enorm blij. Welke apps weten jou te verbazen en verrassen?

2013-10-28 12.52.18 2013-10-07 13.59.24 2013-10-07 13.59.30

Downloaden

Vivino is gratis en kun je hier downloaden voor iPhone en Android.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers. Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 19.192 keer gelezen