Clash of Clans is het zoveelste spelletje dat na een lange tijd op iOS de oversteek naar de barre wereld van Android maakt. Het is RTS (Real Time Strategy) spelletje en bloedsuccesvol op iOS.

Ik betaal niet om te winnen

Laat ik gelijk maar met de deur in huis vallen. Ik snap niet waarom Clash of Clans na Candy Crush het meest (financieel) sucessvolle spelletje op de iPhone is. Ik houd van RTS spelletjes (ik denk met weemoed aan alle edities van Command & Conquer) maar van Clash of Clans word ik niet warm of koud.

Misschien komt dat door het free to play, pay to win-model dat ze hanteren. Het meest irritante daarvan is dat het bouwen van onderdelen van je basis / dorp lang duurt, maar dat je dit kunt versnellen door met speciale muntjes te betalen. En je raad het al je krijgt maar een paar van deze muntjes, maar gelukkig kun je ze bijkopen. En hoewel ik geen moeite heb om te betalen voor spelletjes, krijg ik er wel de ziekte van als de standaard modus van het spel is om je zo te irriteren dat je gaat betalen om dit te vermijden.

Als je meer geduld of een hogere irritatiedrempel hebt dan ik, kun je je met Clash of Clans nog best vermaken. Je bouwt je dorpje om tot een fort en gaat de strijd aan met je tegenstander met een leger vol met ridders, barbaren, tovenaars, draken en meer van dat sprookjesgespuis. Doe je ding…

Clash of Clans1 Clash of Clans2

Clash of Clans3 Clash of Clans4

Downloaden

Clash of Clans is gratis en kun je hier downloaden.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
3 comments
  1. Lekker eerlijke review! Maar mocht er inderdaad een goede RTS in de richting van C&C of Dune2 uitkomen, dan hoor ik dat graag :)

    1. Ik ook! Ik houd het hele Androidgeweld redelijk in de gaten, maar een echt mooie RTS heb ik nog niet gezien. In het verleden heb ik wel eens gegeken naar een C&C variant die EA toen aanbood, maar dat was echt een ramp! Nu maar hopen dat er binnenkort iemand een fatsoenlijke RTS uitbrengt en die niet verprutst met allerlei in-app purchases…

Comments are closed.

Dit artikel is 5.995 keer gelezen